Een museum voor iedereen

Melbourne staat bekend als de culturele hoofdstad van Australië, en de musea zijn daar een belangrijke reden voor. Tijdens de Rotary International Convention 2023, die plaatsvindt van 27-31 mei, moet je zeker de geschiedenis, kunst en creativiteit ontdekken die te zien zijn in de tientallen musea in de stad.

Begin jouw dag in het Melbourne Arts Precinct, de thuisbasis van vier van de populairste musea van de stad, waaronder de National Gallery of Victoria. Het herbergt een collectie van meer dan 75.000 stukken, variërend van het oude Egypte tot hedendaagse kunst. Toegang tot de permanente collecties is gratis.

Als je liever van ‘bewegende’ kunst ziet, ga dan naar het Australian Centre for the Moving Image (ACMI), gelegen in Federation Square. Hier kun je het universum van film, televisie, videogames en kunst verkennen.

Melbourne staat ook bekend om zijn culturele diversiteit, en in het Immigration Museum kun je de levensechte verhalen horen, lezen en bekijken van de mensen die van over de hele wereld naar Australië zijn geëmigreerd. Om meer te weten te komen over de oorspronkelijke bewoners van Australië, ga je naar het Bunjilaka Aboriginal Cultural Centre van het Melbourne Museum, dat de inheemse cultuur viert door middel van optredens, verhalen vertellen, kunst en meer. Verken vervolgens de wilde dieren en bosecosystemen in de Forest Gallery van het museum. Zorg ervoor dat je dagelijks om 13:45 uur kijkt naar het voeren van de Australische palingen.

Sportfans kunnen naar het Australian Sports Museum, gelegen aan de Melbourne Cricket Ground, gaan om meer te weten te komen over het voetbal met Australische regels, gecreëerd in Melbourne in de jaren 1850, en je kunt de grootste verzameling sportmemorabilia van het land daar bekijken.

Deel dit via: