Het Actieplan van Rotary

ONS BEREIK
VERGROTEN

EEN GESPREK MET
KATEY HALLIDAY

‘Iedereen kan
en moet zich
hiervoor inzetten.
Onze leiders
kunnen dit
niet alleen.’

Bekijk wat uw club kan doen op

Q. Ons Actieplan roept Rotary op om ons bereik te
     vergroten. Dan denken we spontaan aan
     ledenaantallen, maar hoe kunnen we een stap verder
     gaan?

KATEY: In het verleden is er veel aandacht geweest voor het bereiken van een bepaald aantal leden: ‘Hoeveel mensen heb je zover gekregen om lid te worden?’ Maar als we een Rotary willen die sterk en efficiënt is en in staat om de volgende generatie klaar te stomen om leiding te geven, moeten we ervoor zorgen dat meer mensen zich welkom en thuis voelen bij Rotary, jaar na jaar. En dat betekent dat we diverser en inclusiever moeten worden en iedereen gelijke kansen moeten bieden.

Q. Waarom is diversiteit, gelijkheid en inclusie (DEI) zo
     cruciaal in dit verhaal?

KATEY: Bovenal omdat het een kwestie is van rechtvaardigheid. Diversiteit, kansengelijkheid en inclusie is geen politieke kwestie; het is een verantwoordelijkheid die we hebben tegenover elkaar en tegenover onze gemeenschappen. We hebben allemaal het recht om met waardigheid en respect te worden behandeld, om gelijke kansen te hebben op een baan en op dienstverlening, en om dezelfde platformen te krijgen om onze stem te laten horen. Als een organisatie die zowel wereldwijd als lokaal werkt, moeten wij het voortouw nemen. 
Maar het is ook een slimme zet om dat te doen.
Potentiële leden, vooral zij die ervaring hebben met DEI-initiatieven op hun eigen werkplek, kunnen worden afgeschrikt door een club die niet DEI- vriendelijk is. Maar wanneer deze mensen een club ervaren waar alle soorten mensen – alle soorten leiders – welkom zijn, maak je van hen onze meest effectieve ambassadeurs. Zij zullen hun eigen vrienden en netwerken over Rotary vertellen. Clubs melden ook dat wanneer deelnemers veel verschillende perspectieven hebben, zij met ideeën en projecten komen die een grotere impact hebben. Dat verbaast me niet. Onderzoek op de werkplek toont aan dat een diversiteit aan achtergronden, ervaringen en standpunten een sterk punt is.
Het is een continue inspanning, natuurlijk – en een kans voor voortdurende groei.

Ik denk dat de overgrote meerderheid van de leden zich gesterkt en gemotiveerd voelt door de positieve veranderingen die we doorvoeren.

WIE IS KATEY HALLIDAY?

Katey is lid van Rc Adelaide Light (Australië)
en medeoprichter van de Rotaractclub
van 
Adelaide. Zij maakt deel uit van de
RI-werkgroep ‘Diversity, Equity
and Inclusion’ (DEI).

Q. Hoe kunnen clubs hun bereik vergroten en hun inzet
     voor DEI nakomen?

KATEY: Er zijn drie belangrijke factoren. 
Ten eerste: maak jouw club toegankelijker door flexibele lidmaatschapsmodellen en vergaderformules. Ten tweede, geef alle leden iets belangrijks te doen. Het is niet voldoende om mensen met verschillende achtergronden uit te nodigen voor onze bijeenkomsten en evenementen; we moeten hen betrekken bij de planning en de besluitvorming, en we moeten hun bijdragen naar waarde schatten. Ten slotte: haal hulp van buitenaf. Werk samen met een lokale expert of trainer op het gebied van diversiteit, gelijkheid en inclusie.

Het is een geweldige manier om nieuwe soorten partnerschappen op te bouwen. Ook Rotary zelf stelt veel middelen ter beschikking! Bekijk de ‘Voice of Rotary’-blogposts over het onderwerp DEI voor voorbeelden en ideeën. Maak een plan op met behulp van de Diversify Your Club-checklist op my.rotary.org/membership of volg een van de DEI-cursussen in ons online Learning Center.

Q. Wat moet elke Rotarian weten over DEI?

KATEY: We kunnen en moeten ons allemaal inzetten voor dit onderwerp. Het is niet iets wat onze leiders alleen kunnen doen. Met een echt diverse, rechtvaardige en inclusieve cultuur, kunnen we ons vermogen vergroten om blijvende verandering teweeg te brengen en onze visie te verwezenlijken van een wereld waarin mensen samenkomen en actie ondernemen.

Deel dit via: