People of Action

Botary Maas en Waal 2022

Botary is een roeiwedstrijd tussen serviceclubs en wordt georganiseerd door Rotary clyb Maas en Waal. Het is geen gewone roeiwedstijd. Er wordt geroeid in professionele 8-persoons kuikensloepen; dit vereist de juiste roeitechniek in combinatie met teamwork en sportiviteit.

Dit jaar roeien elf teams mee uit de regio Maas en Waal, uit andere delen van D1550 en zelfs uit twee andere districten! Zo is het een landelijke evenement geworden. 

Botary is competitief én verbroederend! Elke club heeft maar één doel voor ogen: strijden voor de hoofdprijs. Tegelijkertijd weet iedereen dat de hoofdprijs altijd naar een Goed Doel gaat. De winnaars van die dag zíjn dan ook de prijswinnende goede doelen!

Kom kijken en moedig de deelnemende teams en fellow Rotarians aan!
Locatie: De Korenmolen – Bovendijk 6, 6627 KT Maasbommel

Schenking fietsen voor Oekraïnes vluchtelingen

Er verblijven sinds maart dit jaar een paar honderd Oekraïense vluchtelingen op verschillende locaties in Hillegom en Lisse. Om deel te kunnen nemen aan de maatschappij is het belangrijk dat je je kan verplaatsen. De Rotary Club Hillegom-Lisse heeft daarom de afgelopen tijd tweedehands fietsen ingezameld en opgeknapt voor de vluchtelingen 

Haring- en Palingparty voor opvang vluchtelingen

De Alblasserwaardse Haring- en Palingparty, georganiseerd door Rotary Club Alblasserwaard, leverde ruim 20.000 euro op voor Vluchtelingen Ondersteuning Alblasserwaard. Er was een veiling waarop het eerste vaatje haring en andere bijzondere veilingstukken werden geveild.

Geslaagd Rotary Kinderbouwdorp Heerde

Rotaryclub Hattem-Heerde organiseerde op het Van Meurspark in Heerde een bouwdorp voor kinderen tussen 6 en 12 jaar.  Bij een temperatuur van rond de 30 graden meldden zich dinsdagochtend 16 augustus maar liefst 85 kinderen, onder wie ook vijf Oekraïense deelnemers die op Groot Stokkert verblijven. De kinderen lieten zich er door de hitte niet van weerhouden om er flink op los te timmeren, te zagen en -niet te vergeten- hun bouwwerken op een creatieve manier te verfraaien. Burgemeester Wiggers inspecteert samen met Rotarylid Frieke Haffmans één van de bouwwerken (foto).

Verwenmiddag voor gastgezinnen Oekraïense vluchtelingen

Hoe langer de oorlog in Oekraïne duurt, hoe meer er van de gastgezinnen wordt gevraagd. Reden genoeg voor Rotary Club Leiderdorp om de gastgezinnen onlangs in het zonnetje te zetten en ze te laten genieten van een ontspannen middag op en rond het water.

Mede door het mooie weer werd de georganiseerde boottocht en picknick meer dan op prijs gesteld. De reacties op het initiatief van de Rotarians waren dan ook bijzonder positief. Stuk voor stuk gaven de deelnemers aan te hebben genoten van de uitstekende organisatie, de koffie met gebak, de ontspannen tocht op het water en de heerlijk verzorgde picknick en aangeklede borrel. De boottocht werd ook gewaardeerd omdat het een prima gelegenheid was om ervaringen tussen gastgezinnen onderling uit te wisselen. “De oprechte belangstelling die er voor ons als gastouders was, voelde zó goed”, vatte één van de deelnemers het kernachtig samen.

Zomertas vol vermaak voor gezinnen in Leeuwarden

Gezinnen in gemeente Leeuwarden die niet met vakantie kunnen, hebben afgelopen weekend een zomerpakket ontvangen. In totaal zijn 250 tasjes uitgedeeld.

De actie is een initiatief van Rotary Nijehove. Kinderburgemeester Femke Bakker ontving vrijdag uit handen van Erik de Jong, voorzitter van de rotary, de eerste zomertas. De zomertas is gevuld met speelgoed en lekkernijen, maar ook met kaartjes voor een dagje uit. 

Deel dit via: