Kunst is overal

Kunst is niet weg te denken uit het straatbeeld in Melbourne. Een wandeling langs straten vol muurschilderingen is dan ook ten zeerste aan te raden wanneer je in de stad bent voor de RI-conventie (van 27 tot 31 mei).

Wandel door het centrale zakendistrict om de meest creatieve street art te bewonderen. In Hosier Lane gaan ‘s nachts graffitikunstenaars aan de slag om, met toelating van de stad, nieuwe werken aan te brengen. Een paar straten verderop kun je je vergapen aan portretten van de legendarische rockers van AC/DC. Om de hoek geniet je van de bijzondere sfeer die de straatkunst toevoegt aan de chique restaurants langs Duckboard Place. Presgrave is een echte openluchtgalerie geworden met een eclectische verzameling schilderingen, posters en sculpturale mini-installaties.

In een park langs de Yara River wandel je tussen de Federation Bells. De regering gaf opdracht voor de 39 omgekeerde klokken voor de honderdste verjaardag (in 2001) van het moment waarop de zes Britse kolonies een natie werden. De koperen klokken op sokkels en palen spelen drie keer per dag muziek van verschillende componisten.

Overal vind je unieke sculpturen: een zwerm reusachtige gouden bijen voor een wolkenkrabber, een bibliotheek die uit het trottoir lijkt op te rijzen of een omgekeerde koe in een boom…

Deel dit via: