People of Action

900 End Polio Now tulpen voor Utrecht

De burgemeester van Utrecht, Sharon Dijksma (midden), kreeg 900 End Polio Now tulpen van oud-gouverneurs Albertine Perre en Bauke Boersma. Omdat Utrecht dit jaar 900 jaar bestaat en als dank voor het optreden van de burgemeester tijdens het landelijke Rotary-festival eerder dit jaar, waar zij de aftrap verrichtte.
De tulpen worden gepoot in het Griftpark in Utrecht, een echt stadspark met prachtige voorzieningen. In dit park komt ook het Slavernijmonument.

Glühwein en winterse kost voor Fietsmaatjes

Dankzij de kou maakten vele mensen gebruik van de warme versnaperingen in de stand van Rotary Noordwijk, Duin- en Bollenstreek. In het weekend voor kerst stonden leden van de club warme dranken en winters eten te verkopen in de Princestraat om Fietsmaatjes Katwijk te helpen met een mobiele stalling voor hun fietsen.

Hout kloven voor reanimatielessen

Leden van de Rotary club Barchem hebben in december twintig kuub hout gekloofd en verkocht. Zij hebben daarbij assistentie gekregen van de Rotary Lüner Werner uit Duitsland. De opbrengst van het hout komt ten goede aan een project op het Staring College Lochem. Al vier jaar wordt het reanimatieproject op de school ondersteund, waardoor zo’n vierhonderd leerlingen per jaar leren reanimeren.

Kerstpakketten inpakken voor de Voedselbank

Een vaste prik op de agenda van de Rotaryclub Achterhoek Oost en de Rotaryclub Winterswijk is dat leden jaarlijks kerstpakketten inkopen voor de Voedselbank en deze ook samen bezorgklaar maken voor de Voedselbank. Op een dinsdagavond verzamelden de leden van de twee Rotaryclubs zich bij het distributiecentrum van de Voedselbank in Lichtenvoorde. De geleverde kartonnen dozen worden uitgevouwen en vervolgens op rollers gezet waar de ‘Rotary-vullers’ eendrachtig stuk voor stuk voedselproducten uit winkelkarren pakken en deze in de langskomende dozen leggen.

Kersttasjesactie Rotary club Nijehove voor 250 gezinnen

Samira Annouri, voorzitter Wijkcentrum Heechterp-Schieringen, kreeg in het Cambuurstadion uit handen van Erik de Jong, voorzitter Rotary club Nijehove, symbolisch een kersttas aangeboden. 250 gezinnen in Leeuwarden-Oost hebben ook een dergelijke tas ontvangen.

Veel gezinnen in Leeuwarden-Oost kunnen door oplopende energieprijzen en stijgende kosten voor levenshoud weinig geld besteden aan extra’s tijdens deze feestmaand”, aldus Erik de Jong namens de Rotary. ,,Om ze een hart om de riem te steken krijgen de gezinnen een tas royaal gevuld met lekkernijen en sfeerartikelen, en tevens nuttige geschenken als radiatorfolie en een LED-lamp.”

Rotary club Almere New Town helpt Sinterklaas recyclen

Het clubjaar van Rotary club Almere New Town stond vorig jaar in het teken van duurzaamheid. Dit resulteerde in het plan om iets te doen met de enorme hoeveelheid speelgoed die op zolders, kinderkamers en in woonkamers ligt te verstoffen. Alle bassischolen in Almere werden aangeschreven om Sinterklaas te helpen recyclen.

Dankzij het enthousiasme van de leerlingen, ouders en leerkrachten van basisscholen de Achtbaan, Ark, Buitenburcht, Dukdalf, Olijfboom, Optimist, Vuurvogel en Windwijzer is er een enorme hoeveelheid speelgoed ingezameld. Dit speelgoed is naar het pakhuis van Sinterklaas gebracht bij het AZC in Almere.

Deel dit via: