Onze gedeelde waarden

We nemen allemaal dagelijks honderden, zo niet duizenden beslissingen. Ik denk daarbij vaak aan de woorden van Roy Disney, medeoprichter van de Walt Disney Co. : ‘Het is gemakkelijk om beslissingen te nemen als je weet wat je waarden zijn.’

Ieder van ons brengt een aantal persoonlijke waarden mee naar onze clubs. Rotary verenigt ook een aantal kernwaarden – dienstbaarheid, gemeenschapszin, diversiteit, integriteit en leiderschap – die onze beslissingen sturen en ons ertoe aanzetten actie te ondernemen en de wereld te veranderen.

Ook een andere waarde is onlosmakelijk verbonden met Rotary: onze gulheid. Van clubleden die hun tijd vrijwillig besteden aan serviceprojecten tot Rotary-leiders in de Arch Klumph Society die onze Foundation ondersteunen, Rotarians behoren tot de meest vrijgevige mensen die ik ken. Door onze persoonlijke vrijgevigheid te combineren met de talloze manieren waarop Rotary ons in staat stelt een verschil te maken, zijn wij een wereldwijde kracht voor het goede.

Bij Rotary gaan we nog een stap verder. We hechten ook waarde aan goed bestuur, planning en duurzaamheid. We geven niet alleen, maar we geven ook slim. We weten dat het inbouwen van duurzaamheid betekent dat de impact van onze projecten op lange termijn voelbaar zal zijn. Kortom, via de Foundation blijven uw giften geven. Daarom is doneren aan de Rotary Foundation een van de meest intelligente beslissingen die u kunt nemen. U weet dat uw gift aansluit bij de waarden die u dierbaar zijn en dat zij wordt beheerd door uw mede-Rotarians, die deze waarden delen. 

Het is een understatement om te zeggen dat we door te geven aan Rotary ook ontvangen. Als iemand die het voorrecht heeft gehad om honderden projecten van de Foundation over de hele wereld te bezoeken, kan ik u zeggen dat het geschenk dat wij ervoor terugkrijgen onbetaalbaar is. Ik hoop dat u net zo gelukkig zult zijn als ik, om de blik van verbazing te zien op het gezicht van iemand in een oogkliniek in Chennai (India) die nu helder ziet. De trotse glimlach van Guatemalteekse kinderen die dankzij Rotary hebben leren lezen. Of de dankbare tranen van een ouder in Pakistan wiens kind twee druppels poliovaccin heeft gekregen. Dan begrijpt u waar ik het over heb.

Tijdens deze periode van geschenken dank ik u voor uw vrijgevigheid aan de Rotary Foundation en voor alle manieren waarop u onze organisatie steunt. Juliet en ik wensen u heel prettige feestdagen.

Ian H.S. Riseley
Voorzitter Rotary Foundation

Deel dit via: