Deel jouw Rotaryverhalen vanuit het hart

‘Imagine Rotary’: het kan een moeilijke opgave lijken, maar het belangrijkste element ervan is iets heel kleins, zelfs persoonlijks.

Nog niet zo lang geleden werd van ons, Rotarians, verwacht dat wij ons werk in alle stilte verrichtten. Ik begrijp de gedachte daarachter – nederigheid is een prachtige eigenschap, die we moeten blijven koesteren, zij het op andere manieren.

Rotary voor onszelf houden, heeft immers een prijs. Door onze Rotarymomenten te delen, geven we anderen de kans om de impact van Rotary te begrijpen.

Het doet me denken aan dit wijze gezegde : ‘Mensen vergeten wat je gezegd hebt. Mensen vergeten wat je gedaan hebt. Maar mensen zullen nooit vergeten hoe je hen liet voelen.’

Dus hoe kunnen we mensen iets laten voelen bij het concept Rotary? De beste manier is onze Rotarymomenten te delen. We hebben ze allemaal gehad – die ogenblikken wanneer we bij Rotary inspiratie vinden om iets buitengewoons te creëren.

Sommige mensen ervaren zo’n Rotarymoment de eerste keer dat ze naar een vergadering komen. Voor anderen kan het jaren duren, tot ze de vreugde zien in de ogen van iemand die we bijstaan. Of een schrijnend verhaal te horen krijgen van een mede-Rotarian…

Nick en ik staan versteld van het werk dat je verricht en jouw impact op zovele levens, overal ter wereld. Op onze reizen zijn we getuige van tal van betekenisvolle projecten, die we graag met je delen.

Ik hoop dat je hetzelfde kunt doen in jouw omgeving. Deel je Rotaryervaringen tijdens clubvergaderingen of op sociale media. Wie het ambitieuzer wil aanpakken, kan een event organiseren voor de lokale media. Zelfs je verhalen delen met vrienden heeft een impact.

We hebben ambassadeurs nodig voor Rotary – en de beste ambassadeurs zijn jullie. Hoe meer je verhalen deelt – vanuit jouw hart – hoe meer je anderen aanmoedigt om met ons samen te werken, zich bij ons aan te sluiten en Rotarian te blijven.

Om een klein voorbeeld te geven: de komende maanden zal ik dit voorwoord overlaten aan gewone Rotarians, die zo een forum krijgen voor hun persoonlijke verhalen over diversiteit, gelijkheid en inclusie binnen onze organisatie. Het is belangrijk dat we deze verhalen rechtstreeks horen van de mensen die ze hebben meegemaakt, om de relevantie van het thema voor de toekomst van Rotary beter te begrijpen.

Bij alles wat we doen, zal wat mensen ‘voelen’ bij Rotary bepalend zijn voor onze toekomst. Ik ben ervan overtuigd dat jullie Rotaryverhalen daarbij heel wat inspiratie zullen opleveren.

P.S. In november bestaat Interact 60 jaar! Ik wil mijn beste wensen overbrengen aan onze Interacters en alle mensen die hen steunen. Dank voor alles wat jullie doen!

Jennifer E. Jones
President Rotary International

Deel dit via: