Roemenië

1 of 5

Australië

2 of 5

Duitsland

3 of 5

Verenigde staten

4 of 5

Dominicaanse Republiek

5 of 5

Onze wereld

Dominicaanse Republiek

Net als andere plaatsen in de Dominicaanse Republiek, wordt Los Cocos de Jacagua geconfronteerd met tekorten aan geschikte woningen en sanitaire infrastructuur. Gedurende 15 jaar heeft Rotary Club Santiago Monumental, samen met een Rotary Community Corps, een bibliotheek, een gemeenschapscentrum, speelplaatsen en een financiële coöperatie opgericht. Ze installeerden onder andere honderden toiletten en boden medische zorg, mede dankzij de hulp van internationale partners in district 7710 (North Carolina). De Santiago Monumental Club is begonnen met het bouwen van huizen voor gezinnen en zijn gestart met negen in februari voor een bedrag van ongeveer $ 10.000 per stuk, zegt clublid David Crow. “Onze internationale partners brengen een week per keer bij ons door en helpen dan met de bouw, zegt Crow. “Deze samenwerking is een krachtige manier om vrede te bevorderen en Rotarians de mogelijkheid te bieden om samen te leven en werken met lokale Rotarians en hun gemeenschap.”

0 miljoen
Geschatte tekort aan woningen in de Dominicaanse Republiek

Verenigde Staten

Vier Rotary Clubs in Florida hebben hun krachten gebundeld het voortrekken van een brandweerwagen en daarmee meer dan $ 15.000 op te halen om de ingang van een begeleid wonen instelling op te knappen. Zestien teams streden om de snelste tijd om de 17-ton vrachtwagen 15 meter over de parkeerplaats te trekken. Geleid door Rotary Club Mid-Bay Bridge (Choctawhatchee Bay), trok het evenement in april ongeveer 400 mensen. Deelname aan de wedstrijd waren Rotary Clubs Destin, Fort Walton Beach en Niceville-Valparaiso, die het winnende team van Niceville High School American footballspelers sponsorden. Leden van twee Knights of Columbus afdelingen en The Boggy Sisters, een senioren ondersteuningsgroep, hielpen de Rotarians. Community Partnerships “verlichtten het werk en maakten het evenement mogelijk”, zegt Steve Wolfrom, voorzitter van de Mid-Bay Bridge Club.

0
Amerikaanse beroepsbrandweerlieden in 2019

Duitsland

Rotary Club Göttingen-Sternwarte werkte samen met de ambachtsschool Göttingen, een praktijkgerichte instelling voor tieners, om ongeveer 2 ton appels te oogsten en daarvan bijna 400 liter sap te maken. Het APFelfest -project vond plaats in oktober 2021 waarbij het sap werd geschonken aan basisscholen of verkocht. Daarmee werd meer dan € 3.000 opgehaald voor End Polio Now. “Het sap is geweldig-een zoet-zure smaak met pure appelaroma’s”, meldt clublid Sönke Jaek. “En de droge Apple -pulp werd gebruikt om wild zoals herten en zwijnen te voeden. Ze vonden het geweldig.” Clubleden dienen ook als docenten en helpen de studenten bij het schrijven van cv’s, het vinden van stages en het aanvragen van banen.

0 miljoen
Waarde van de Duitse appel export in 2021

Roemenië

Om gevaarlijk rijden te verminderen, werkte Rotaract Club Bistrița Omnia onlangs samen met de politie en een rijschool om een autosimulator op te zetten op locaties in de Noord -Transsylvanische stad. “Het bestaat uit een bestuurdersstoel die is uitgerust met een veiligheidsgordel, gemonteerd op een bewegend platform dat een snelheid van ongeveer 18 km / u bereikt”, zegt Christian Nistor, oud-voorzitter van de club. “Het platform crasht in een stopbalk, waardoor het een ongeval simuleert.” Het apparaat is gebouwd door Rotaract Club Târgu mureș Téka. Interact en Rotary clubs hebben ook geholpen met het project. Tijdens één simulatie -evenement in mei werden ongeveer 200 mensen op de proef gesteld tijdens het initiatief ‘Drive Safely, Choose Life’, zegt Nistor. “Bestuurders worden herinnerd aan het belang van het dragen van veiligheidsgordels en het effect van snelheid bij een auto-ongeluk”, zegt hij.

0 miljoen
Verkeersdoden wereldwijd elk jaar

Australië

Rotary Club Gloucester houdt zich bezig met een unieke Australische kunstvorm, de Rotary Club Gloucester -lezingen van Bush poëzie, waarin het leven gevierd wordt in het minder bevolkte achterland. “Bush poëzie zijn voornamelijk verhalen uit de bush”, de verhalen die gedeeld werden tijdens kampvuren, schuren en lokale pubs, enz.”, zegt clublid Grahame Stelzer. “Normaal gesproken erg grappig, soms onbeleefd en af en toe serieus.” In februari traden er drie dichters en een countryband de “Bush Poetry at the Saleyard” op in een veeschuur. “Het idee werd geboren tijdens een privédiner waarbij een van de gasten toevallig de huidige kampioen Australische Bush poëet was”, zegt Stelzer. “Mijn club was op zoek naar een fondsenwerving voor een verpleeghuis, dus het kwam die avond allemaal perfect samen.” De festiviteiten brachten ongeveer € 3.750 op voor lokale projecten.

0 miljoen
Woorden in een vertaling van het epische Sanskrietgedicht uit India, de Mahabharata

Deel dit via: