Op verkenning in Melbourne

Te voet, per tram, per boot of zelfs per waterfiets, er zijn tal van manieren om Melbourne te verkennen terwijl je in de stad bent voor de RI-conventie 2023 (van 27 tot 31 mei). Elke manier biedt een uniek perspectief op de architectuur, cultuur, geschiedenis en verborgen plekken van de stad.

Een bedrijf met de naam I’m Free Tours biedt (je raadt het al) gratis wandeltochten door de stad. Lokale kunstenaars, muzikanten en reisliefhebbers zijn daarbij uw gids. Hun rondleidingen hebben betrekking op de architectuur van de stad, tuinen, best bewaarde geheimen, en nog veel meer. Onderweg leer je over de rijke geschiedenis van Melbourne, van de eerste inheemse bewoners tot de levendige, multiculturele metropool van vandaag.

De Yarra River loopt door het hart van de stad en biedt een ander origineel uitzichtpunt om Melbourne te verkennen. Stap aan boord van een riviercruise in Southbank. Er zijn boottochten voor alle leeftijden en smaken, waaronder sightseeing, fotografie, cocktail-, diner- en avondcruises. Er zijn zelfs tochten mogelijk per waterfiets. Vanop zee geniet je dan weer van prachtige uitzichten op stranden, waterdieren en buitengewone kustlandschappen.

Melbourne’s City Circle Tram, met 28 haltes, biedt een gratis hop-on-hop-off rit rond de zakenwijk. Hoogtepunten zijn Flinders Street Station, State Library Victoria en het Melbourne Museum. De tram biedt audiocommentaar over alle bezienswaardigheden.

Deel dit via: