De smaken van Melbourne

Van eetkraampjes tot een verfijnd diner: het culinaire aanbod in Melbourne is zo internationaal dat u keuze te over heeft. Een goed voorbeeld: minstens drie wijken claimen de bijnaam ‘Little Saigon’. Dus als u van 27 tot 31 mei naar de RI-conventie komt, zorg dan zeker voor voldoende eetlust en zin voor avontuur!

Oosters eten vindt u in overvloed in Richmond, Footscray of Springvale. Daar huist telkens een omvangrijke Vietnamese gemeenschap, met traditionele restaurants, bakkerijen en supermarkten. Met een mix van traditionele Vietnamese gerechten en Australisch-geïnspireerde fusion, kunt u niet verkeerd gaan, welke wijk u ook kiest.

Een korte tramrit brengt u naar de buitenwijk Brunswick, waar u zich in het Midden-Oosten waant. U vindt er het beste van de Libanese, Turkse, Syrische en Iraakse keuken bij markten, (afhaal-)restaurants en bakkerijen. Sluit uw maaltijd af in Café Coco met heerlijke koffie en, als u zin hebt om te roken, een aromatische shisha.

Voor Italiaans eten kunt u terecht in Lygon Street. Daar vindt u Melbourne’s ‘Little Italy’, waar de cafécultuur van de stad tot leven komt. Neem de tijd voor een espresso voordat u gaat eten in 400 Gradi. Het restaurant is beroemd om zijn pizza’s en heeft drie jaar op rij de titel ‘Beste Pizzeria van Oceanië’ in de wacht gesleept. Om uw Italiaanse avontuur compleet te maken, kunt u de avond afsluiten met een verfrissende gelato

Deel dit via: