Nigeria

1 of 5

Nieuw-Zeeland

2 of 5

Verenigd Koninkrijk

3 of 5

Verenigde staten

4 of 5

Canada

5 of 5

Onze wereld

Canada

Rotarians in Vancouver hebben hun lokale connecties benut om End Polio Now in British Columbia in de schijnwerpers te zetten. Drie herkenningspunten – BC Place Stadium, de geodetische koepel van Science World en de klokkentoren van het stadhuis – werden speciaal verlicht voor Wereldpoliodag in 2021. Ron Suzuki, een lid van Rotary Club Vancouver Sunrise en een gepensioneerde stadsrecreatie-directeur, gebruikte zijn connecties om steun te krijgen van stadsleiders, waaronder burgemeester Kennedy Stewart, die de dag door zijn waardering uitte voor End Polio Now. Als student aan de universiteit deed Suzuki begin jaren zeventig veldwerk in de poliovleugel van een ziekenhuis. “Ik heb alle patiënten leren kennen en werd geïnspireerd door hun moed en hoe ze omgingen met deze vreselijke ziekte”, zegt Suzuki. “Tot op de dag van vandaag word ik nog steeds achtervolgd door de geluiden van de machines die hen hielpen ademen.”

0
Amerika wordt polio vrij verklaard

Verenigde Staten

De Interact Club op Honesdale High School in Pennsylvania hield in februari haar Purple Pinkie Project om aandacht te vragen voor de bestrijding van polio. Clubleden gingen live op de radio, vroegen lokale bedrijven om bijdragen en vroegen donaties in dollars in ruil voor het paars kleuren van pinkjes tijdens schoollunches en basketbalwedstrijden. De club haalde $ 1.000 op en leden van Rotary Club Honesdale voegden $ 500 toe voor het goede doel. Een online “twinning” met Interact Club van Chubby Cheeks Spring Valley in Goa, India, stelde de clubs in staat om tips uit te wisselen over de paarse pinkjes en meer. “Deze leerlingen hebben genetwerkt en georganiseerd”, zegt Brian Fulp, de adviseur van de Interact-club, “en de gemeenschap reageerde daarop door het schenken van donaties.”

0
Uitvinding van de paarse kleurstof

Verenigd Koninkrijk

In oktober 2021 plantten medewerkers en leerlingen van het Felpham Community College in West Sussex meer dan 4.000 krokussen, beschikbaar gesteld door Rotary Club Bognor Regis als onderdeel van de jaarlijkse Purple4Polio-campagne van Rotary International in Groot-Brittannië en Ierland. In februari, toen de bloemen begonnen te bloeien, riep het college leerlingen van de ecologieclub en andere schoolgroepen bijeen voor een feestje. “Hiermee vieren we het moment dat de krokussen in bloei kwamen en onze we konden onze leerlingen bedanken voor het harde werk dat ze hebben uitgevoerd”, zegt Michelle Kelly, een plaatsvervangend hoofdonderwijzer. De Bognor Regis-club en de school werken al meer dan 10 jaar samen aan het project.

0
Geschat aantal soorten krokussen

Nigeria

Zeven Rotary clubs en twee Rotaract clubs in het zuiden van Nigeria hebben in oktober 2021 stappen ondernomen om de waakzaamheid te verhogen in een land dat het jaar ervoor poliovrij is verklaard. De Polio Walk, georganiseerd door Rotary Club van Effurun, trok bijna 100 deelnemers. De wandelaars – velen gekleed in rode, blauwe, gele en paarse End Polio Now T-shirts – slenterden, socialiseerden, sloegen op drums en toeterden langs een route van ongeveer 3 kilometer, zegt Michael Enehizena, voormalig voorzitter van de Effurun-club. “Het was een enorm succes, want er werden flyers en autostickers uitgedeeld en op auto’s geplakt”, voegt Enehizena toe. De Rotary clubs van Effurun City Centre, Effurun Gateway, Effurun GRA, Ekpan, Osubi en Ovwian, evenals de Rotaract clubs van Effurun en Petroleum Training Institute (PTI), hebben samen het evenement georganiseerd.

0
Gerapporteerde gevallen van polio in Nigeria van 1980 tot 2021

Nieuw-Zeeland

In zijn zoektocht naar een kenmerkend project om de aandacht en inzameling van geld voor PolioPlus te vergroten tijdens zijn jaar als gouverneur van District 9980, stuitte Nick Wood op pompoenen – een variëteit genaamd de Atlantic Giant, om specifiek te zijn. Vijfenvijftig Rotarians, familieleden en vrienden streden mee om de grootste pompoen te kweken. Het doel: “plezier hebben”, zegt Wood. Tijdens de finale eind april was er een vorkheftruck nodig om de winnende pompoen van Rotary Club of Wanaka (162 kilo) op de weegschaal te krijgen. Met sponsors die een vast bedrag voor elke kilogram doneerden, leverde de wedstrijd meer dan US $ 31.000 op. Dit werd aangevuld met een bijdrage van het District Designated Fund van ongeveer $ 6.200 en daarna 2-op-1 verdubbeld door de Bill & Melinda Gates Foundation. “Het grootste succes was de bijna verdubbeling van onze club en persoonlijke bijdragen aan polio van het voorgaande jaar”, zegt Wood.

0 kilo
's Werelds zwaarste pompoen

Deel dit via: