People of Action

Inschrijving curlingwedstrijden Woerdense ijsbaan

Wie wordt na twee jaar afwezigheid de nieuwe Curlingkampioen van Woerden? Op de Rotary-ijsbaan op het Woerdense Kerkplein start binnenkort weer de populaire curlingcompetitie. Curling lijkt een beetje op jeu de boules, maar wordt in Woerden gespeeld met speciaal geprepareerde fluitketels. Die glijden – als de curlers hun baan goed in conditie brengen – recht op hun doel af over het ijs. Tussen het curlen door drinken de spelers een glühweintje of warme chocolademelk.

De curlingwedstrijden op de Woerdense ijsbaan kunnen op veel enthousiasme in de regio rekenen. In eerdere edities gingen de aanmeldingen zo hard dat de competitie binnen een paar uur was volgeboekt. Ook dit jaar verwacht de organisatie veel inschrijvers. Daarom wordt geïnteresseerde curlingteams geadviseerd om direct bij het openen van de inschrijving op woensdag 2 november 2022 om 12.00 uur hun team aan te melden. Aanmelden gaat via een online ticketmodule op de website www.ijsbaanwoerden.nl.

End Polio Now tulpen voor Jennifer Jones

Imagine een wereld waar polio niet meer voorkomt! De inzet van Rotary bij het uitroeien van het kinderverlammingsvirus gaat voort. In Nederland dragen de Rotaryclubs bij met de opbrengsten uit de verkoop van de exclusieve en vooral prachtige End Polio Now – tulpenbollen. Dankzij past director Jan Lucas Ket bloeien de tulpen komend voorjaar ook in Canada, in de tuin van R.I. President Jennifer Jones.

Ook de End Polio Now tulpen in jouw tuin? Kijk en bestel op: www.endpolionowtulp.nl

G-Hockeytoernooi zorgt voor blije gezichten

Zo’n 100 opgetogen spelers liepen zich zaterdag 22 oktober de benen uit het lijf tijdens het G-Hockeytoernooi dat mede door Rotary club Leiderdorp al jaren worden ondersteund. Arthur van Dijk, Commissaris van de Koning van Noord-Holland, gaf het startsein voor het toernooi.

cDe 14e editie van het toernooi werd gespeeld bij MHC De Kikkers in Nieuw-Vennep. Teams uit Almere, Arnhem, Castricum, Delft, Den Haag, Hoofddorp, Lisse, Uden en Zoetermeer speelden de sterren van de hemel.

Rotary club Leiderdorp ondersteunt het toernooi al jaren met een financiële bijdrage en helpende handen, net als Rotary clubs uit de gemeente Haarlemmermeer. De prijsuitreiking lag in handen van Madelon Schaap, gouverneur van Rotary-district 1580, Rotaract Club Haarlemmermeer was verantwoordelijk voor de organisatie van het toernooi. Moe maar voldaan gingen spelers, verzorgers en organisatoren aan het eind van de dag weer huiswaarts.

Joris Luyendijk bij Rotaryclub Lelystad

Joris Luyendijk verzorgde 28 september op uitnodiging van de Rotary club Lelystad een lezing over zijn boek “De Zeven Vinkjes, hoe mannen zoals ik de baas spelen”.

Rtn. Andries Greiner verwelkomde de negentig aanwezigen. Hij vertelde over de verbazing van zijn nichtje dat uitgerekend Rotary dit organiseert. Een aanzienlijk deel van de Rotaryleden wordt immers voorgesteld als mannen die voldoen aan de Zeven Vinkjes uit het gelijknamige boek van Joris Luyendijk. Het gaat om de groep ondiscrimineerbare en sociaal onkwetsbare Nederlanders, afkomstig uit een ‘goed nest’ met aan de muur indrukwekkende diploma’s. “Je hebt gewoonweg alles mee en niks tegen en dus is de kans maximaal dat je het ver brengt in de samenleving”, zei Luyendijk. In de Zeven Vinkjes probeert hij te begrijpen wat zijn uitgangspositie heeft gedaan met zijn zelf-, mens- en maatschappijbeeld. En wat doet het met een land, wanneer mannen zoals hij er de dienst uitmaken? Want op ontzettend veel plekken helemaal bovenin de politiek, de serieuze media, het openbaar bestuur en het bedrijfsleven wordt de baas gespeeld door een man zoals hijzelf, stelde Joris.

Het werd een boeiende avond, waarin ook alle ruimte was Joris over zijn boek te bevragen. Andries Greiner memoreerde dat deze avond werd georganiseerd door de commissie vocational service van Rotary club Lelystad in de hoop dat ook andere clubs geïnspireerd raken het initiatief voor zo’n lezing te nemen.

RYLA met natte voeten

Drie samenwerkende Rotaryclubs en Rotaract sloegen de handen ineen om eindelijk weer een RYLA van de grond te krijgen in de Friese regio van district 1590. Dokkum was de centrale plaats van de driedaagse organisatie. Tijdens het boeiende programma lukte het niet om veel natte voeten te ontlopen. Desondanks smaakte de happening naar meer.

De wadlooptocht vanuit Moddergat was in de avonduren en invallende duisternis een mooie maar inspannende gebeurtenis om elkaar te leren kennen. Het paste natuurlijk perfect bij het waterrijke imago van deze Rotary-regio. Evenals het gezamenlijk “suppen” op een grote surfplank, wat de deelnemers op zaterdag zelfs even op de Elfstedenroute bracht. Hoe Frieser wil je de RYLA hebben?

Soepkippenrace voor 250 scholieren Praktijkschool De Poort

150 scholieren in de bovenbouw en 100 scholieren in de onderbouw van Praktijkschool De Poort beleefden een hilarische start van het schooljaar met de Bobbie’s soepkippenrace op 29 en 30 augustus in Scheveningen.

 

Het schooljaar kan niet beter beginnen dan met een sport- & spelmiddag bedachten Rotary Scheveningen en de docenten van Praktijkschool De Poort die onlangs nog het predicaat excellente school heeft ontvangen. Een leuke manier voor scholieren en docenten om elkaar na de vakantie weer opnieuw te ontmoeten en het schooljaar goed te starten. Extra leuk voor díe scholieren die door hun achtergrond en/of thuissituatie niet altijd in de gelegenheid zijn om veel activiteiten of uitstapjes buiten huis of de wijk te ondernemen.

Rotary Scheveningen zorgde voor de activiteiten, zoals een silent disco, ballonnenkunstenaar, bucket drum, cup cake versieren, nerf en archery tag. Maar hoogtepunt was de soepkippenrace onder leiding van Bobbie (van Ernst)! Alle teams streden om de gouden soepkip waarmee één team van de onderbouw en één team van de bovenbouw uiteindelijk supertrots naar huis gingen!

Deel dit via: