Economische en sociale ontwikkeling

The Rotary Foundation (TRF) is de wereldwijde goede doelen organisatie van alle Rotaryleden. Het is één van de grootste NGO’s ter wereld, zowel in termen van jaarlijkse begroting (meer dan US $ 260 miljoen per jaar) als in termen van wereldwijde reikwijdte. TRF verricht wereldwijd fantastisch werk! Dichtbij kan dat uiteraard ook. Rotaryclubs kunnen bijvoorbeeld maximaal € 5.000,- als District-Grant ontvangen voor lokale projecten, we noemen ze ook wel: handen- uit-de- mouwen acties. Op deze manier kan de lokale gemeenschap worden ondersteund. Kijk op je districtswebsite voor meer informatie over TRF.

Én er is meer: armoede neemt toe door energiecrisis

Een heel actueel thema omdat zelfs in het rijke Nederland steeds meer mensen in armoede leven. Dat wordt nog eens versterkt door de energiecrisis waardoor heel veel mensen en bedrijven worden getroffen. Het is verborgen leed en maar al te vaak gebeurt het dat juist mensen uit schaamte geen hulp vragen en steeds dieper in de problemen komen. Mijn oproep is: laten clubs hierin zoveel mogelijk samen werken (alleen ga je misschien sneller, maar samen kom je verder) en acties delen op de website. Het kan andere clubs op ideeën brengen en stimuleren om ook acties voor deze kwetsbare medemens op te pakken.

Immers wij zijn:

Stel je eens voor dat… we samen in tijden van crisis een extra impuls kunnen geven aan het ondersteunen van kleinschalige lokale initiatieven en tevens lokale ondernemers steunen. Dat kan door je aan te sluiten bij ‘Scoor voor je club’. Dat is een eenvoudige manier van sparen via je normale bestedingen. Je betaalt de gewone prijs en de ondernemer geeft een deel voor jouw spaartegoed. De ondernemer is blij met de extra omzet en jij spaart voor zelf te kiezen (lokale) goede doelen.

Je vindt meer informatie via: https://scoorvoorjeclub.nl/

Jij en jouw club doen toch ook mee?

Met vriendelijke groet,

Wim Gerards
DG District 1560

Deel dit via: