WorldPolioDay Global Update onderstreept het belang van vaccinaties

Bekijk hierboven de World Polio Day 2022 Global Update-video, waarin wereldwijde gezondheidsexperts te zien zijn. Ze onderstreepten het belang van vaccinaties als de enige zekere bescherming tegen polio en andere door vaccinatie te voorkomen ziekten.

Dr. Hamid Jafari, directeur van polio-uitroeiing voor de WHO, zei dat de diagnose van poliogevallen in Malawi en Mozambique, evenals de varianten van poliovirusdetecties in New York, Londen en Israël, de aanhoudende dreiging van polio aantonen.

“Zolang het poliovirus overal overleeft, blijft het overal een bedreiging voor kinderen en niet-gevaccineerde personen”, zei hij.

Dr. John Vertefeuille, hoofd van de afdeling polio-uitroeiing van de Amerikaanse centra voor ziektebestrijding en -preventie (CDC), wees op het belang van voortdurende bewaking nadat gevallen van polio zijn gestopt.

“Op weg naar uitroeiing en inperking, zal surveillance een cruciale rol blijven spelen in het certificeringsproces, om ervoor te zorgen dat de overdracht van poliovirus is onderbroken, en de hardbevochten overwinning van een poliovrije wereld zal worden gehandhaafd na de certificering”, hij zei.

Deskundigen die deel uitmaken van het nationale immunisatieprogramma in Pakistan spraken ook over de genderstrategie van het GPEI en het belang van het in dienst hebben van vrouwelijke eerstelijnsgezondheidswerkers om ervoor te zorgen dat campagnes elk kind met het poliovaccin bereiken.

 

“We ontdekten dat vrouwen terughoudend waren om zich te laten vaccineren door mannelijke vaccinateurs”, zegt dr. Soofia Yunus, directeur-generaal van het federale directoraat voor immunisatie in Pakistan. “In elke strategie die we maken en in elke activiteit die we uitvoeren, zorgen we ervoor dat vrouwen er deel van uitmaken.”

Deel dit via: