Het wilde Australië

Australië is de thuisbasis van een aantal fascinerende wilde dieren, van koala’s tot kangoeroes. Melbourne vormt hierop geen uitzondering. Tot de stedelijke fauna behoren niet-inheemse vossen (die als ongedierte worden beschouwd) en een kolonie pinguïns (die daarentegen erg geliefd zijn). Wanneer je in de stad bent voor de RI-conventie 2022 (van 27 tot 31 mei), neem dan eens een pauze tussen de breakout-sessies en wandel door de parken om dichter bij de natuur te komen.

Ga bijvoorbeeld naar de Melbourne Gardens, een onderdeel van de Royal Botanic Gardens Victoria en sinds 1846 een groene oase in het hart van de stad. Het park van 38 hectare ligt tussen de twee conventie-locaties, op de zuidelijke oever van de Yarra River. Wandel rond rustige meren, leer meer over natuurbehoud en bekijk meer dan 8.500 plantensoorten, waaronder camelia’s, regenwoudflora, cactussen, vetplanten en rozen. Vergeet ook niet omhoog te kijken; Melbourne heeft tientallen vogelsoorten, waaronder zwavelkuifkaketoes.

Dwergpinguïns (ook bekend als blauwe pinguïns) zijn ongeveer 35 cm lang en zijn de kleinste van alle pinguïns. Bij St Kilda Pier is een uitkijkpost in aanbouw om ze te spotten. Twee uur zuidelijker kun je ze zien paraderen op Phillip Island.

Een korte trein- of autorit brengt je naar het Dandenong Ranges National Park, waar je door het regenwoud kunt lopen, naar de Olinda Falls kunt wandelen of de ‘1.000 Steps’ kunt beklimmen. De vulkanische heuvels van het park herbergen de reuzeneucalyptus, ‘s werelds hoogste bloeiende boom. Tot de fauna behoren wallaby’s, liervogels en wombats.

Deel dit via: