People of Action

Voedselbank spik en span door inzet Rotary Oss

Twaalf leden van de Rotary club Oss en omgeving hebben zaterdag 10 september hun beste beentje voorgezet bij de Voedselbank in Oss. Van 09.00 tot 14.00 uur is de ruimte van de Voedselbank schoon gemaakt. Alle hoeken en kieren zijn onder handen genomen. Met spons, zeem, ragebol, poetsdoek, ontsmettingsmiddelen, hoge-druk-reiniger en schrobmachine is het twaalftal in de weer geweest.

Botary voor mantelzorgers

Voor het 2e jaar heeft de Rotary club Roden-Leek zaterdag 10 september een boottocht voor 32 mantelzorgers, waaronder 12 jonge mantelzorgers verzorgd. De zorg voor hun partner, kind of ouder was geregeld, zodat zij onbezorgd konden genieten van de rust, het water, het eten en elkaar. De mantelzorgers stonden deze dag in het zonnetje. Voor hen een welverdiend dagje uit.

Rotary Delft steunt project Taalvisite

Maandag 29 augustus ontving Yuri Matteman, directeur van DOK een cheque van 5000 euro van de Rotary club Delft. Het geld is door de Rotary ingezameld voor Taalvisite, een project dat de bibliotheek organiseert om taalachterstanden te verkleinen.

De Delftse kunstenares Sylvia Machgeels ontwierp in opdracht van de Rotary tien ansichtkaarten. De kaarten werden vervolgens verkocht via de vestigingen van DOK en via een speciale webpagina van de Rotary. De actie werd een groot succes en met de cheque van 5000 euro ontwikkelt DOK een nieuwe training voor de vrijwilligers van Taalvisite. Met de kennis uit die training worden ouders en verzorgers gestimuleerd ook digitale middelen in te zetten om met hun kind samen te werken aan taalvaardigheden.

Rotary Kidsrun brengt € 6.000 op

De eerste editie van de Rotary Kidsrun, georganiseerd door Rotary club Gorssel, was een groot succes. Zo’n 220 kinderen van de basisscholen in Gorssel, Joppe en Epse liepen afgelopen vrijdag hun rondjes om de Roskamweide; samen met de deelnemers aan de volwassenenrun brachten zij maar liefst €6.000 op voor de Stichting Leergeld Lochem.

Gastgezinnen gaan mee met sloepentocht

De Leiderdorpse gastgezinnen voor Oekraïense vluchtelingen zijn door Rotary club Leiderdorp meegenomen voor een sloepentocht, dit om hen in het zonnetje te zetten en ze te bedanken voor hun gastvrijheid. Mede door het mooie weer werd het een succesvolle tocht, die ook bestond uit een picknick. Tijdens de boottocht werden ook ervaringen tussen gastgezinnen onderling uitgewisseld.

Deel dit via: