Terugblik Landelijk Seminar Vocational Service

Het Landelijk Overleg Vocational Service organiseerde op 24 september het seminar “Hoe rechtvaardig is duurzaamheid?”. Vol interessante sprekers en boeiende workshops. Er was ook aandacht voor de vraag: wat kan je als club allemaal met Vocational? 

Dat zet je wel even aan het denken: het seminar van Vocational service “Hoe rechtvaardig is duurzaamheid?”. Ronald Hünneman hield ons goed de spiegel voor. Is duurzaamheid (biologisch vlees, zonnepanelen, elektrisch rijden) alleen voor de happy few? Denk je eens in (Imagine), dat je niet in zo’n goede omstandigheden bent geboren. Duurzaamheid en onze planeet (planet, people, prosperity) zou voor iedereen een prioriteit moeten kunnen zijn. Denk maar zo, alle beetjes helpen en iedereen kan zijn steentje bijdragen!

Hoopgevend was het verhaal van Merijn Tinga, de Plastic Soup Surfer. Passie, bewustwording, doorzettingsvermogen en actie zijn daarbij zijn sleutelwoorden. Hij heeft bijvoorbeeld voor elkaar gekregen dat statiegeld op kleine plastic flesjes is ingevoerd waardoor er echt véél minder flesjes op straat liggen.

In de workshops werd o.a. door Herman Maassen belicht hoe de clubs aan de slag kunnen met Vocational service. Ofwel duurzaamheid als leidraad nemen bij zowel je beroepsmatige als maatschappelijke activiteiten.

 

Deel dit via: