People of Action

7 lokaties met Oekraïners blij gemaakt met drogisterij producten

Rotary Aalsmeer-Mijdrecht-Uithoorn maakt Oekraïners blij met zeep, tandenpasta en nog veel meer. Via Drogisterij Boogaard in Uithoorn werden diverse verzorgingsproducten, zoals handzeep, scheerschuim, tandenpasta voor inkoopsprijs ingekocht.  En team enthousiaste Rotary leden vulden samen met enkele Oekraïners de kratten, die daarna verdeeld werden over de 7 locaties in Uithoorn. De producten werden dankbaar in ontvangst genomen door de Oekraïners, die op deze locaties wonen.

Een mooi initiatief van Rotary Aalsmeer-Mijdrecht-Uithoorn, dat via een actie geld had ingezameld en de handen uit te mouwen heeft gestoken om de medemens te steunen.

Drakenbootfestival Helmond

Op 10 en 11 juni organiseert Rotary club Helmond-Regio voor de 7e keer het Drakenbootfestival Helmond. Het is een evenement dat gedurende 2 dagen zo’n 20.000 bezoekers/deelnemers op de been brengt. Het evenement heeft alles in zich: Community, Fellowship, Jeugd, Sport, Vertier, Bedrijven, Verenigingen en Vriendengroepen. En ‘last but not least’ een enorme PR voor Rotary in zijn algemeenheid.

Het evenement (project) levert ook middelen op die ten goede komen aan een aparte stichting. Jaarlijks selecteert deze stichting een aantal goede doelen die financieel ondersteunt worden.

Fietsen voor gevluchte Oekraïners

In Breda worden 30 weeskinderen uit Oekraïne opgevangen. Bredase Rotary clubs ondersteunen deze opvang.

Verleden jaar zijn we met hen naar de Efteling geweest, naar NAC, naar de schouwburg, etc. We hebben toen voor de kinderen ook fietsen gekocht. Er zijn voor de kinderen ook begeleidsters uit Oekraïne. Deze zouden graag samen met hen gaan fietsen, ook al omdat in het drukke Nederlandse verkeer enige begeleiding wel nodig is. Twee Bredase Rotart clubs: Breda Mastbos en Breda Zuid hebben nu voor de begeleiders 8 fietsen bijgekocht. Die zijn geleverd door Tools to Work. Dat is een ontwikkelingsorganisatie in Teteringen, die materialen inzamelt en opknapt voor landen in Afrika. In dit geval hebben ze de fietsen tegen een laag bedrag voor de Oekraïners geleverd. De kinderen kunnen nu samen met hun begeleiders op stap.

In actie voor klimboom en educatieve app

Rotaryclub Almelo en Natuurhus hebben de handen ineengeslagen om jongeren te enthousiasmeren voor de natuur. De Rotaryclub heeft ter ere van haar 85-jarig bestaan een bedrag van €7.000,- geschonken aan het Natuurhus en biedt haar kennis en contacten aan bij de ontwikkeling van een educatieve app en de realisatie van een klimboom in het Doepark.

Een clublid van Rotaryclub Almelo helpt bij het uitwerken van de technische specificaties van de app en een ander clublid zorgt voor mooie filmpjes over de klimboom en app. De klimboom zal een uitdaging vormen voor jongeren en een mooie toevoeging zijn aan het al bestaande Doepark. De educatieve app zal informatie geven over de natuur in het park en activiteiten aanbieden om jongeren te stimuleren buiten te zijn.

Meer dan 1.000 Paashazen

Sinds een aantal jaren verkopen de leden van Rotary club Enkhuizen paashazen aan ondernemingen en deze ondernemers schenken deze hazen aan de werknemers. Dit jaar een verkoopt record aantal van meer dan 1.000 Paashazen.

Het is voor werkgevers een sympathiek gebaar naar werknemers én er wordt ook nog eens een goed doel gesteund. Dit jaar is dat goede doel Stichting Leergeld West-Friesland. Deze stichting ondersteunt kinderen in de schoolleeftijd (4-18 jaar) met extra schoolkosten, sport, cultuur en hobby.

Rotary Kennis Quiz

Op 12 april organiseerde Rotaryclub Maassluis-Maasland voor de 6e keer de succesvolle Rotary Kennis Quiz in het Trefpunt, Maasland. De avond leverde €4500 op voor ‘Stichting Jarige Job’ en ‘mensen in de knel’.

De teams van 5 deelnemers genoten van de quiz en er zijn al toezeggingen voor volgend jaar, volgens voorzitter Willemse. Stichting Jarige Job helpt kinderen die geen verjaardag kunnen vieren door een verjaardagsbox t.w.v. €35 te geven, met alles voor een feest thuis en op school. Zo vieren jaarlijks meer dan 100.000 kinderen hun verjaardag. Daarnaast ondersteunt Rotary inwoners van Maassluis en Maasland die hulp nodig hebben via ‘inwoners in de knel’.

Deel dit via: