Vacatures / maandbrieven

Hieronder vind je vacatures van Rotary op Landelijk- of Districtsniveau. Daaronder staan links naar de verschillende nieuws-/maandbrieven per District.

Vacature Bestuurslid Marketing & Communicatie Rotary Administratie Nederland (RAN)

Kandidaten voor de functie van bestuurslid Marketing & Communicatie en dienen een ruime ervaring te hebben in hun vakgebied en met name op het gebied van nieuwe media en online communicatie.

De kandidaat weet goed de verbinding aan te gaan met de eigen teamleden van de RAN en zich daarbij vol inzet om samen als team te werken zodat de gezamenlijke missie, visie en doelstellingen worden behaald. Tevens wordt gezocht naar iemand die inspirerend en verbindend samenwerkt met de verschillende generaties Gouverneurs en goed communicatief vaardig is. 

Van de RAN-bestuursleden wordt verwacht dat zij beschikken over voldoende tijd om de aan de functie verbonden werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Zij leveren zelf een belangrijke bijdrage aan de uitvoering van de werkzaamheden, ondersteund door Rotary vrijwilligers en professionals.

De functie omvat o.a. de volgende taken:

  • Ontwikkelt en realiseert het Marketing- en communicatiebeleid op basis van de door de gouverneurs en de RAN ontwikkelde strategie voor Rotary in Nederland;
  • Maakt –in samenspraak en overleg met de gouverneurs en de RAN- samen met o.a. de Landelijke Communicatie Commissie de plannen voor de te ontwikkelen communicatieprojecten;
  • Geeft leiding aan een team van (externe) communicatieprofessionals;
  • Is uitgever van het Rotary Magazine;
  • Adviseert gouverneurs en districten over Marketing- en communicatie-aangelegenheden.

Het betreft een onbezoldigde functie, met een onkostenvergoeding. Indicatie tijdsbelasting ca. 0,75 dag per week, flexibel in te delen.

Voor uw reactie, of meer informatie over deze vacature, word je uitgenodigd om je op korte termijn te richten tot Stefan van Kessel (voorzitter RAN), e-mailadres stefanvank@hotmail.com, tel: 06-22423968.

Redacteur D1570 voor Rotary Magazine

Wil je meedenken over de inhoud van het landelijke Rotary magazine en bijdragen aan de zichtbaarheid van jouw district? Dan is dit je kans!

Het Rotary Magazine verschijnt 4x per jaar en wordt samengesteld en gemaakt door een redactie van onbezoldigde (districts)redacteuren onder leiding van de hoofdredacteur. Voor D1570 | Midden Nederland is de redactiecommissie op zoek naar een nieuwe redacteur. Kandidaten voor deze functie hebben bij voorkeur ervaring in hun vakgebied en beschikken over een communicatieve- of journalistieke achtergrond en hebben club-overschrijdende voelsprieten in hun district. Je zorgt voor de aanlevering van berichten uit je district,

woont 4x per jaar de redactievergadering fysiek of online bij, denkt mee met onderwerpen en schrijft artikelen voor het Rotary Magazine. De districtsredacteur valt onder de verantwoordelijkheid van de Gouverneur van het betreffende district.

Heb je een vlotte pen en wil je graag bijdragen aan de totstandkoming van het landelijke Rotary Magazine? Voor meer informatie of je reactie op deze onbezoldigde vacature kun je je richten tot Janine Klein op hoofdredacteur@rotary.nl.

Penningmeester voor de Landelijke Jeugduitwisse-ling Commissie (MDJC)

In Nederland wordt de internationale jeugduitwisseling van Rotary gecoördineerd door de Stichting MDJC. Deze stichting kent een dagelijks bestuur met een voorzitter, secretaris en penningmeester. Voor de functie van penningmeester komt aan het eind van dit Rotaryjaar een vacature. Heb je bestuurlijke vaardigheden, interesse in jeugdzaken en ben je cijfermatig goed onderlegd, dan is deze functie wellicht iets voor jou.

De inwerktijd is tot 1 juli 2023 daarna neem je de functie officieel over.

Interesse? Meld je aan bij voorzitter Fred Dijkers (chair@rotaryyep.nl) met een korte motivatie en een beknopt CV. Wil je eerst meer informatie over deze functie, stuur dan een mail naar de penningmeester Johan de Loyer (finance@rotaryyep.nl).

Vacatures in de Districten

Nieuws-/maandbrieven van de Districten

Voor ieder District maakt de Gouverneur een eigen nieuws-/maandbrief. Je ontvangt alleen die van jouw eigen District. Ben je nieuwsgierig of is het soms handig om te weten wat er bij de buren of andere Districten speelt dan kun je deze ook online inzien.

Hieronder staat een overzicht van de Districten, met daarachter een link naar de nieuws-/maandbrieven van dat District.

Deel dit via: