Openingsfeest 100 jaar Rotary in Nederland

Rotary 2.0 en People of Action op het podium in het ITA Amsterdam, zo blikken we terug op de viering van 100 jaar Rotary in Nederland. Op zaterdag 28 januari 2023 vierden we in de prachtige zaal van het ITA Amsterdam de 100ste verjaardag van Rotaryclub Amsterdam en de start van de 100 jaar Rotary in Nederland activiteiten. En een feest was het.

Jörgen Raymann en Astrid Elburg presenteerden enthousiast voor een uitverkocht theater alle aspecten van Rotary. De 100 jaar geschiedenis werd in vogelvlucht visueel in beeld gebracht, vocaal ondersteund door The Cherries. En natuurlijk waren er felicitaties. Van de districtsgouverneur Madelon Schaap aan de voorzitter Arjen Holl. Van ons allemaal aan de jarige club Amsterdam en aan de binnenkort jarige club Utrecht en ook van Rotary International president Jennifer Jones aan ons allemaal (per video).

Burgemeester Femke Halsema (Amsterdam) kwam speciaal voor de gelegenheid naar het theater om Rotary te feliciteren met dit bijzondere jubileum en om in gesprek te gaan met Aytun Aydin, directeur van Elance Academy met de ambassadeurs van Elance. Samen gaven ze het startschot voor het project Girls First! een gezamenlijk initiatief van Rotary Amsterdam en ELANCE Academy. Het project richt zich in het bijzonder op net afgestudeerde jonge vrouwen met een beroepsopleiding die aan het begin van hun carrière staan. Rotary Amsterdam levert uit haar midden coaches aan Girls First! en legt de benodigde relaties bij overheid en bedrijfsleven.

Sheila Sitalsing had een prachtige gesproken column over Rotary en de maatschappij.

Live op het toneel kwamen alle aspecten van Rotary op een moderne en aansprekende manier voorbij. Met natuurlijk de zeven focusgebieden van de Rotary Foundation:  EndPlasticSoup bij Leefmilieu en het indrukwekkende verhaal van Motalib Weijters bij Gezondheid van moeder en kind. Past R.I. president Holger Knaack vertelde over het belang om door te gaan met de EndPolioNow acties en dat Rotary wereldwijd ook met het uitroeien van de ziekte malaria bezig is.

The Cherries en Het Zwaluwkoor zorgden voor prachtige muziek. Het speciaal gecomponeerde Rotary 100 jaar lied was direct een meezinger, tot slot.

Na het officiële programma was er veel gelegenheid om elkaar op te zoeken en te proosten op 100 jaar Rotary in Nederland. En om te dansen op de muziek van de geweldige Marokkaanse bruiloftsband.

Rotary 100 jaar in Nederland, om eeuwig trots op te zijn!

Deel dit via: