Lessen van een theemeester

Mijn ontmoeting met theemeester Genshitsu Sen, tijdens mijn reis naar Japan in november 2022, zal ik mij steeds blijven herinneren.

Sen is voormalig grootmeester van de Urasenke-theetraditie, maar ook een ervaren Rotarian. Hij is past-voorzitter van Rc Kyoto en PDG 2650. Hij was ook de drijvende kracht achter de oprichting van Rc Kyoto-South voordat hij leidinggevende functies bekleedde bij RI en de Rotary Foundation.

Het was een voorrecht om tijd met hem door te brengen. Sen is een opmerkelijk persoon met een vrolijk karakter. Zijn leiderschap en toewijding aan Rotary zijn onwrikbaar.

Tijdens mijn week in Japan kreeg ik de gelegenheid om een video op te nemen voor een 100-jarige Rotarian uit Park City, Utah, een held uit de Tweede Wereldoorlog en tweevoudig districtsgouverneur.

Sen en deze Amerikaanse Rotarian hebben een vergelijkbare achtergrond, hoewel ze tegenstanders waren in de oorlog. Wat ik het meest verbazingwekkend vind, is dat ze beiden Rotary hebben gekozen als weg om zich in te zetten voor vrede. We doen allemaal ons best op deze planeet, en uiteindelijk lijken we veel meer op elkaar dan je zou denken.

Ik prijs me in ieder geval gelukkig dat ik zulke bijzondere mensen heb mogen ontmoeten.

Jennifer E. Jones
President Rotary International

Genshitsu Sen bereidt thee ter ere van Jennifer Jones. De traditionele theeceremonie, bekend als chadō, gaat vele eeuwen terug en omvat elementen uit kunst, religie, filosofie en het sociale leven.

Sen voor het theehuis van de Urasenke-school in Kyoto 

Deel dit via: