Ontdek de wereld met Rotary Jeugduitwisselingen

Ben je benieuwd naar de jeugduitwisselingsprogramma’s van Rotary? Kom naar onze online informatieochtend op zaterdag 10 juni 2023, van 10:00 tot 12:00 uur! Deze interactieve digitale bijeenkomst is bedoeld voor jongeren, ouders, Rotary Clubs, Rotarians en niet-Rotarians.

Wat kun je verwachten?
Tijdens de informatieochtend ontdek je alles over Rotary’s uitwisselingsprogramma’s. Je leert meer over de verschillende vormen van uitwisseling en de landen waar je naartoe kunt gaan. Oud-exchange studenten delen hun verhalen, herinneringen en ervaringen via de online landenmarkt. Je komt ook in contact met gastouders en Rotary Clubs die exchange studenten hebben ontvangen. Daarnaast kun je je oriënteren op het aanmeldingsproces en al je vragen stellen aan onze Multi District Jeugdzaken Commissie.

Informatie voor clubs, Rotarians en niet-Rotarians
Rotary Jeugd is sinds 2010 toegevoegd als de vijfde officiële avenue van Rotary International en is net zo belangrijk als de andere avenues. Het doel van Rotary International is om vriendschap en wederzijds begrip tussen jongeren uit verschillende landen te bevorderen. Deelname aan de Rotary Jeugdprogramma’s houdt je club jong en energiek en zorgt voor fellowship in je club. Nieuwsgierig naar wat jouw club kan bijdragen aan de jeugdprogramma’s? We ontmoeten je graag op 10 juni!

Uitwisselingsprogramma’s

1. Long-Term Exchange: Voor jongeren van 15 t/m 17 jaar die een jaar op uitwisseling willen naar een ander land. Ontdek een nieuwe cultuur, leer een nieuwe taal en woon in verschillende lokale gastgezinnen. Bekijk de video hier: 

 

2. Short-Term Exchange: Voor jongeren van 15 t/m 17 jaar die een korte uitwisseling van bijvoorbeeld 2 x 2 – 3 weken willen ervaren. Dan is het Rotary Family to Family programma perfect voor jou!

3. Zomerkampen: Voor jongeren van 14 t/m 21 jaar die in de zomervakantie naar een zomerkamp in het buitenland willen gaan. Doe mee aan het Rotary Camps and Tours programma!

Meer informatie?
Scan de QR code en download alvast de Rotary Youth Exchange NL App. Hier vind je nog meer informatie voor deelnemers en clubs, foto’s en filmpjes!

Aanmelden
Mis deze kans niet en meld je via interesse@rotaryyep.nl aan voor de online informatieochtend op zaterdag 10 juni 2023!

Deel dit via: