People of Action

800 kilo zware boomstam als brug

Op 11 maart waren er weer volop acties in het kader van NLdoet. Ook de Rotary Zwijndrecht e.o. en de Rotary Waal & Devel deden gezamenlijk op een plezierige manier mee. Samengekomen op het terrein van scouting Panoord hebben de Rotarians geholpen met het snoeien en rooien van bomen. Eveneens werd een 800 kilo zware boomstam met vereende krachten als wandelbrug over een sloot gelegd.

Rotary Sliedrecht helpt met bessentunnel

Met 9 leden hielp Rotary club Sliedrecht tijdens NLDoet met het overkappen van de bessentunnel van de Moestuin. Een grote klus waarbij de handen flink uit de mouwen gestoken konden worden. Het eindresultaat mocht er zijn!

Karten voor het goede doel

Op de kartbaan in Dordrecht vond de Rotary Zevenbergen eo kartdag plaats. Met ronkende motoren, geconcentreerde gezichten en gezonde spanning bevochten 28 bedrijfsteams, waaronder twee damesteams, elkaar voor een felbegeerde podiumplaats. De deelnemers verschenen in professionele en/of ludieke outfits, waarmee de sfeer extra gezellig werd.

Het publiek kon ondertussen genieten van diverse activiteiten zoals laser-gamen, Segway rijden en racen op een grote miniatuur racebaan. Ook was er voldoende gelegenheid om onder het genot van een hapje en drankje naar de races te kijken. Jong en oud vermaakten zich uitstekend.

Aan het einde van de dag mocht het team van Quadrant Architecten de hoogste plaats beklimmen. Het evenement leverde een mooi netto resultaat van € 11.500 op, waarmee weer diverse Rotary projecten medegefinancierd kunnen worden.

De Rotaryclub organiseert jaarlijks diverse grote en kleinere fondsenwervende activiteiten. Dit kart-evenement was daar een succesvol voorbeeld van. De combinatie van sportiviteit, gezelligheid en het goede doel zorgde voor een geslaagde dag voor alle betrokkenen.

Samen bouwen aan vitale relaties

Samen bouwen aan een vitale relatie is waar Rotary om draait, en dat was precies het doel van de President Elect training van Rotary District D1570 Midden-Nederland. Op 17 en 18 maart kwamen de inkomend voorzitters bijeen in het Kontakt de Kontinenten Hotel voor deze belangrijke training. Daarvan is deze prachtige aftermovie gemaakt.

Sportkoffertjes voor peuters en ouders

Ieder kind heeft recht op een gezonde leefstijl. Dat is het motto van het Rotary Healthy Kids Programma. Het programma is opgezet door Rotaryclub Oosterwolde en Scala Welzijn. Daarin is het idee ontstaan om sportkoffertjes via peuterspeelgroepen en kinderopvang uit te lenen aan ouders,. Zodat ook thuis het bewegen op een leuke manier gestimuleerd wordt. In totaal zijn er 16 sportkoffertjes gebracht door Rotarians naar alle kinderopvang organisaties en peuterspeelgroepen in de omgeving.

Vrijwilligersdiner

Rotary Wageningen organiseert jaarlijks een Vrijwilligersdiner om mensen die zich belangeloos voor anderen inzetten te bedanken. Dit jaar organiseerde de organisatie dat diner bij de opvang van de vluchtelingen. Ruim tachtig mensen schoven op 10 maart aan bij de mooi gedekte tafels in de Grote Kerk Wageningen. Daarnaast waren twee tafels gevuld met Oekraïense vluchtelingen, die tijdens de avond twee keer optreden met zang, videobeelden en traditionele dans.

Deel dit via: