STEMMEN VOOR DE VERKIEZING VAN HET PROJECT VAN HET JAAR UITERLIJK 30 APRIL….

Toen wij als in-inkomend gouverneurs in “het klasje” werden voorbereid op hetgeen ons te doen stond in ons jaar, kregen we de indruk, dat onze taak min of meer zou zijn volbracht op het moment van de PETS, het president elect training seminar van onze opvolger in het district. Ik kan nu zeggen, optimisme is ook een vak, we hebben het drukker dan ooit. Maar alle bezigheden geven weer inspiratie voor de volgende activiteit.

Uiteraard was ik als zittend distictsgouverneur op 2 en 3 april bij de PETS in Baarlo aanwezig. Wat een gezellig, leerzaam en perfect georganiseerd event was dat onder leiding van onze inkomend gouverneur; Joke Jongeling. Chapeau! Degenen die er niet waren zullen spijt hebben, en kunnen nog inhalen in een (digitale) veegklas. 

Daarop volgde de week van de open clubbijeenkomsten. Zuid Oost Nederland moest hier en daar nog wennen aan de gedachte – maar landelijk was het een groot succes. Ik was te gast bij RC Geldermalsen. Ter plekke mensen als nieuw lid verwelkomen was geen doelstelling, maar wel het informeren van belangstellenden over wie we zijn, wat we doen, en wat je als lid voor een ander in de huidige tijd kunt betekenen. Ook in de landelijke pers was er ruim aandacht voor. Volgend jaar zal een dergelijke week weer plaatsvinden, ik kan het van harte aanbevelen. Stel je als club open voor nieuwe ideeën, als deze landelijk worden ondersteund, wees niet bang voor nieuwe initiatieven!

In dezelfde week bezocht ik RC Geleen, Elsloo Maaskant, Sittard, en Sittard-Geleen Deux Villes. Een mooie gezamenlijke bijeenkomst waar weer goede contacten konden worden gelegd. Ondertussen nam Jan Weber afscheid van zijn club Zaltbommel. Namens het district mocht ik hem bedanken voor zijn jarenlange inzet, ook voor het district.

Tot slot die week de jaarvergadering, de Assembly, waar ik onder meer onze Gouverneur voor het jaar 24 – 25 mocht voorstellen, Peter de Koning van RC Cuijk. Wees welkom, en vanaf hier wens ik je vooral veel plezier in de komende periode! Bij de Assembly heb ik de gelegenheid aangegrepen om clubs nogmaals uit te nodigen om mee te dingen in de Verkiezing van het project van het jaar van ons district. Er doen nu 13 project mee. Ik wil ieder lid oproepen om te stemmen via de website van 25 tot en met 30 april. Laat blijken dat je betrokken bent, en laat je stem horen, ook al dingt je eigen club niet mee! Het winnende project dingt namelijk mee bij de Pitch op 15 mei tijdens het Rotary Festival in Maarssen. Er valt een bedrag van € 20.000,- te winnen!

Verdere bezigheden noem ik op onder andere Facebook en Linkedin, maar ik kan het tenslotte niet nalaten om onze inzet te noemen voor Oekraïne. Voor mij sprong daar deze maand uit de transporten die mede dankzij RC Schaijk Land van Ravenstein kunnen plaatsvinden, voor het maandelijkse filmpje heb ik de initiatoefnemers, en leden van de club geïnterviewd. Een mooier voorbeeld van People of action kan ik op dit moment niet bedenken!

Tot ziens bij een clubbezoek, of anders op 15 mei bij het Rotary Festival.

Leny Goijer
Gouverneur D1550