Maandbrief

We rollen van de ene activiteit in het andere evenement. Er is veel te doen voor actieve mensen. Nauwelijks de districtsconferentie achter de rug, pakken we alweer de koffers voor de Internationale conferentie. En ook de clubs in het district zitten niet stil. Er is genoeg te beleven.

Samen maken we het verschil

We kijken terug op een zeer geslaagde en inspirerende districtsconferentie in het Franciscus Huis in Weert. Er kwamen veel onderwerpen aan bod, waaronder:

  • Het bezoek van RI president Jennifer Jones aan Nederland op 22 april 2023, zie https://youtu.be/JGcvE85hQEI.
  • Leny Goijer onderstreepte het belang om niet alleen in het buitenland maar ook in onze eigen omgeving meisjes in hun kracht te zetten. Anneke Assen, die als ambassadeur voor Empowering Girls de afgelopen twee jaar een flink netwerk heeft opgebouwd, geeft het stokje over aan Debbie Kenyon-Jackson.
  • Gastspreker gedeputeerde Geert Gabriëls van de provincie Limburg benadrukte het belang om zelf in actie te komen voor een beter leefmilieu, waar je maar kunt. Dat kan zijn in het onderwijs, in de politiek, maar misschien nog wel meer als samenwerkende vrijwilligers.
  • De uitwisselingsstudenten gaven een inkijkje in hun ervaringen in Nederland. Dit werd nog eens bevestigd met een prachtig toepasselijk lied.
  • De loterij met als hoofdprijs het kunstwerk ‘Imagine one’s dream’ van Darren Jones heeft het mooie bedrag van € 2.971,- opgeleverd voor EndPolioNow.
  • De uitsmijter van de dag was een spetterend optreden van Richard de Hoop. Hij gebruikt de metafoor van muziek voor manieren van samenwerken. Dat kan op een klassieke manier, zoals een orkest samenspeelt. Meer van deze tijd is het ‘jammen’, waarbij ieder op zijn gevoel afgaat en fouten maken mag.

De presentaties van de dag vind je via onderstaande button en er komt nog een filmische impressie op de districtssite.

Prijzen voor clubprojecten

Er zijn vier clubprojecten geselecteerd voor de pitch. Die zijn gepresenteerd tijdens de districts­conferentie. De meeste stemmen gingen naar ‘Een dagje naar zee’ van de Midden-Limburgse Rotaryclubs. Dit is een leerzame en gezellige stranddag voor kinderen waarvoor een dagje weg niet gewoon is. Het project werd beloond met € 2.200,-.

De Botary van RC Wamel Maas en Waal werd gesteund met € 1.400,-. De projecten ‘Liever in Lierop’ van RC Deurne Asten Someren en de rolstoelfiets van RC Lingewaard-Bemmel kregen elk € 1.250,-.

Allemaal veel succes met de uitvoering van je project!

Nieuws uit het district

  • Jan Roumen ontving tijdens de DisCon een Paul Harris erkenning voor zijn inspanningen voor de districtswatercommissie. Hij heeft die opgericht en was 10 jaar lang voorzitter. Dank voor je inzet en proficiat!
  • Rotary en de 4Daagse: de Rotaryclubs in en rond Nijmegen laten zich van hun beste kant zien. Elke dag is er een Rotary Rustplaats. Dat is op 18 juli in Elst, 19 juli Wijchen, 20 juli Groesbeek en 21 juli Cuijk en Malden. Meer informatie op de Facebookpagina Rotary en de 4daagse 2023.
  • Benefietconcert RC Maastricht: op 10 juni is in Opus 9 (de St. Theresiakerk Maastricht) een bijzonder concert. Het Rotary Orkest Duitsland speelt prachtige werken uit wereldberoemde opera’s. Ook jonge musici uit de Balkan spelen mee. Het goede doel is Water for Life. Voor meer informatie zie onderstaande link:

Vacature

Rotary kan niet zonder vrijwilligers. Landelijk wordt gezocht naar een Rotarian met ervaring in marketing en communicatie. Zie voor meer informatie

Tot slot
Om met Richard de Hoop te spreken: we hebben allemaal onze verschillende kwaliteiten en sterke kanten en hoeven ons niet te schamen voor zwakke kanten. Daarmee vullen we elkaar aan en die diversiteit maakt ons samen sterk!

 

Joke Jongeling
District Governor 1550 Zuidoost-Nederland 2022-2023

Deel dit via: