WEEK VAN DE OPEN CLUBBIJEENKOMSTEN | 4 T/M 9 APRIL 2022 

De Week van de Open Clubbijeenkomsten is een nieuw initiatief om meer leden te werven voor onze Rotary- en Rotaract clubs in Nederland. Het is de bedoeling dat veel Rotaryclubs in de week van 4 t/m 9 april 2022 hun clubbijeenkomst toegankelijk maken voor potentiële leden en andere geïnteresseerden. Iedereen kan hiermee laagdrempelig kennis komen maken met Rotary.

Deze actieweek wordt landelijk onder de aandacht gebracht door middel van persberichten, social media posts, advertenties in regionale en landelijke media en een speciale website. Door alle open clubbijeenkomsten in dezelfde week te plannen kunnen we meer zichtbaarheid genereren, wat leidt tot meer belangstelling, imagoverbetering en aanmeldingen van nieuwe leden.

Deelnemende Rotaryclubs aan deze actieweek worden o.a. ondersteund met een concept draaiboek, wervingsmateriaal, tekst voor een uitnodiging en persbericht en voorlichtingsmateriaal. De Rotaryclubs worden ook vermeld op de speciale promotiewebsite.

  Deelname is gratis! Doe mee aan de Week van de Open Clubbijeenkomsten en laten we samen ervoor zorgen dat Rotary gaat groeien. Meld jouw club aan via onderstaande knop.

SAVE THE DATE – 100 JAAR VIERING 28 JANUARI 2023

Op 29 januari 2023 bestaat Rotary in Nederland 100 jaar. Op die dag in 1923 werd de eerste club in ons land opgericht, Rotary Club Amsterdam. Daarna volgde op 13 maart Rotary Club Utrecht. Club Amsterdam is daarmee de moeder/vader club van alle Rotary en Rotaract clubs in Nederland en dat moet gevierd worden, niet alleen in Amsterdam maar in heel Nederland.


Eeuwfeest start in Amsterdam Op zaterdag 28 januari 2023 gaat het eeuwfeest in Amsterdam van start in de Amsterdamse Schouwburg. Het belooft een interessant middag- en avondprogramma te worden waar iedereen, Rotarian, Rotaractor en geïnteresseerde van harte welkom is. Zet het alvast in de agenda! In het middelpunt van de belangstelling staat natuurlijk de jarige Club Amsterdam, maar het is ook de start van de landelijke viering van 100 jaar Rotary in Nederland, waar alle districten en clubs aan mee kunnen doen. Na de start in Amsterdam gaan we naar Utrecht, de volgende 100-jarige club, en vieren daar op 11 maart 2023 het 100 jarig bestaan van Club Utrecht. Ook dat belooft een mooi programma te worden

Landelijke 100 jaar vieren 100 jaar is iets om trots op te zijn en een mooie aanleiding om in ieder district 100-jaar acties te organiseren rondom de 7 focusgebieden van de Rotary Foundation. Het zou geweldig zijn als in 2023 in ieder district, bij iedere club, activiteiten worden georganiseerd die in het teken staan van 100 jaar Rotary. Om daarmee aan jong en oud te laten zien wat we als Rotary al een eeuw lang doen en wat we (kunnen) betekenen voor de maatschappij. Om extra publiciteit te genereren denken we aan een fietsestafette, van district naar district, van club naar club, waar kilometers gesponsord kunnen worden, het planten van bomen langs de route, het organiseren van lokalen en regionale activiteiten voor de Rotary Foundation en nog veel meer. Alle ideeën zijn van harte welkom. En vrijwilligers om te helpen ook. Mailen kan naar info@rotary100jaar.nl.