Voorwoord

Beste Rotarians en Rotaracters van district Zuid-Holland,

Inspiratiedag 8 oktober
Ontmoet ik jou ook tijdens de inspiratiedag van ons district op zaterdag 8 oktober bij het Revius Lyceum in Maassluis? Een goed moment om bij te praten, je Rotary kennis op te frissen, nieuwe ideeën op te doen en samenwerkingen aan te gaan. Deze dag wordt je aangeboden om je te helpen bij de start van jullie clubjaar, maak er gebruik van, Rotary zijn wij samen en hoe meer wij elkaar ontmoeten en onze krachten bundelen hoe meer energie en impact. Je krijgt nog een mail met daarin een link om je aan te melden.  

Clubbezoeken
Naast alle andere werkzaamheden die het gouverneurschap met zich meebrengt ben ik ook begonnen met het bezoeken van de clubs. 24 juni was ik te gast bij Rotaryclub Delft, tijdens deze bijeenkomst stond de bestuurswissel op het programma en mocht ik Jacob Boon feliciteren met zijn functie als clubvoorzitter. 21 juli schoof ik aan bij Rotaryclub Rotterdam Zuid waar Scato Laman dit jaar voorzitter is. Er ontstond een mooi gesprek met de clubleden, waarvoor dank. 26 juli reed is naar Rotaryclub Barendrecht een club met een goede energie, dit jaar onderleiding van Dick Gaasbeek. 19 augustus was ik voor de eerste keer aanwezig bij een lunchclub, Rotaryclub ’s-Gravenhage waar voorzitter Simon Smits de clubvoorzitters van de andere Haagse clubs had uitgenodigd. Vijf voorzitters waren in de gelegenheid aanwezig te zijn. Er werd een goede aanzet gegeven voor 100 jaar Rotary in Nederland en wat dit zou kunnen betekenen voor Den Haag. Een mooi voorbeeld van samenwerking op initiatief van de clubs zelf.

29 augustus was ik te gast bij de traditionele en gezellig BBQ op het Bagijnhof van Rotaryclub Delft-Koningsveld waar voorzitter Frank Schoof de aftrap van het clubjaar gaf. Op 30 augustus tenslotte reed ik naar Manage ‘de Jockey Club’ voor de clubavond van Rotaryclub Rotterdam-Stad op uitnodiging van voorzitter Henk Jan Weekhout. Met veel plezier kijk terug op deze zes clubbezoeken in de zomerperiode. Hartelijk dank aan de clubs die in deze periode de deuren voor mij open hebben gezet. 

Daarnaast zat ik al een paar keer aan tafel met het organiserend team van de DISCON. In een van de volgende nieuwsbrieven gaan wij jullie over de DISCON informeren. En ik mocht aanwezig zijn bij een voortgangsoverleg van het IHE in Delft.

Ik wens iedereen de komende maand veel Rotary plezier. Doorgaans is september de maand waarin clubs zich,  na de zomerstop, herpakken en de plannen nieuwe energie in blazen, hou deze energie vast. Imagine Rotary! 

Manja van de Plasse
Districtgouverneur  2022-2023 – district 1600

Deel dit via: