Districtsnieuws

100 jaar Rotary in Nederland

Op zaterdag 28 januari vindt in Amsterdam de aftrap van 100 jaar Rotary plaats. Vanuit ons district willen wij met zoveel mogelijk leden aanwezig zijn om dit feest met elkaar te vieren en elkaar te inspireren. Meld je aan voor het middagprogramma in het Olympisch Stadion. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Je kunt je ook opgeven voor het avondprogramma, een feestelijke bijeenkomst in de stadsschouwburg. Kaarten zijn beperkt verkrijgbaar, dus wees er snel bij. Voor 51 euro krijg je toegang tot de avond in het theater en de afterparty in de foyer. Het is mogelijk om een tafel in het restaurant van de schouwburg te reserveren om vooraf te dineren. Je geniet dan op eigen kosten van een speciaal menu.

Wij realiseren ons dat niet iedereen het prettig vindt om zelf naar Amsterdam te rijden en daarom onderzoeken we of we gezamenlijk busvervoer aan kunnen bieden tegen betaling. Mocht je hier interesse voor hebben, stuur dan een mail naar onze districtssecretaris Frank Weber: ds@rotary-d1600.nl.

Nieuwe leden districtsteam

Wij zijn als districtsteam heel blij met de volgende nieuwe leden in ons midden:

Anne-Marie Kroon van RC Rotterdam Stad, lid financiële commissie,
Unico Wilkens van RC Rotterdam-Kralingen, lid financiële commissie,
Marieke Olsthoorn van RC Vlaardingen 80, lid van de communicatiecommissie.
Verder is Elzeline Fischer-Oosterveer van RC Voorburg-Vliet benoemd tot jeugdcommissaris van het district. Zij is bereikbaar via het emailadres djc1600@rotaryyep.nl.

Er zijn nog diverse leuke districtsfuncties vacant. Ben je toe aan een nieuwe uitdaging en/of verdieping binnen Rotary, dan heeft het district veel te bieden. Vraag vrijblijvend een gesprek aan.

Summer School Peace and Justice

In juli 2022 heeft Rotaryclub ’s-Gravenhage-Oost samen met De Haagse Hogeschool een Summer School Peace en Justice georganiseerd in Den Haag. De nadruk van deze cursus lag op de samenwerking in het kader van de Europese Unie, waarbij de Oekraïne-oorlog en de aanvraag van Oekraïne van het EU-lidmaatschap belangrijke thema’s waren. De cursus was een groot succes en Rotary heeft een aantal deelnemers aan een beurs geholpen.

Het is de bedoeling in juli 2023 een tweede versie van de zomerschool in Den Haag te organiseren, opnieuw in samenwerking met De Haagse Hogeschool. Daarna besluiten we of we voor dit project een Global Grant aanvragen bij de Rotary Foundation, waarbij meeweegt of Peace and Justice-projecten in andere delen van de wereld kunnen worden uitgerold.

In verband met deze vervolgwerkzaamheden zoekt Rotaryclub ’s-Gravenhage-Oost versterking van het kernteam. Het gaat niet alleen om inhoudelijke expertise op het gebied van vrede en recht, maar ook om organisatorische vaardigheden. Echt iets voor jou? Neem voor informatie contact op met Jaap de Zwaan: jwdezwaan@outlook.com, 06 538 60 351 of met Sjerp van der Vaart: spvandervaart@gmail.com, 06 111 63 610.

Santarun

Verschillende Rotaryclubs in ons district verzorgden de afgelopen twee weken de Santa Run. Fijn dat ook dit sfeervolle evenement weer mogelijk is. Wat een enthousiasme en wat een diversiteit aan deelnemers, de Santa Run is voor groot en klein en voor iedereen die mee wil doen. Dankzij de opbrengst en bijdragen van sponsors konden we een groot aantal organisaties steunen met een donatie. Complimenten aan alle Rotarians die dit mogelijk hebben gemaakt in ons district. Zie de foto’s voor een impressie. Mocht jouw club volgend jaar ook de Santa Run willen organiseren en wil je advies? Stuur een mail naar onze districtssecretaris Frank Weber: ds@rotary-d1600.nl.

Nuttige data, noteer ze in je agenda!

23 t/m 26 januari Pre-REM Rotaract (Utrecht)
28 januari start 100 jaar Rotary in Nederland (Amsterdam)
17 t/m 18 maart PETS (President Elect Training Seminar)(voor de inkomend clubvoorzitters, De Baak, Noordwijk)
18 maart Assembly (Jaarvergadering voor alle Rotarians)(De Baak, Noordwijk)
20 t/m 31 maart de Open Club Bijeenkomsten (twee weken)(bij je eigen club)
26 maart Royal Music Experience(conservatrorium Den Haag georganiseerd door RC ’s Gravenhage Oost)
13 mei DisCon districtsconferentie(Den Haag, Haagse Hoge School)

Deel dit via: