Districtsnieuws

Een terugblik op de districtsconferentie Vrede & Bestaansrecht

Vacatures districtsteam

Er zijn nog diverse leuke districtsfuncties vacant. Ben je toe aan een nieuwe uitdaging en/of verdieping binnen Rotary, dan heeft het district veel te bieden. Vraag vrijblijvend een gesprek aan.

Dit is de link met vacatures:

Landelijke online informatie ochtend over alle Rotary Jeugdprogramma's

Op zaterdag 10 juni a.s. organiseert het MDJC (Multi District Jeugdzaken Commissie) een landelijke online informatie ochtend over alle Rotary Jeugdprogramma’s. 
Tijdstip is van 10 – 12 uur.

Het zou fantastisch zijn als je met je clubleden en alle belangstellenden die je binnen en/of buiten je club kent, zou willen aansluiten. Dit is ook heel geschikt voor kinderen die mogelijk interesse zouden hebben in het programma!

Je maakt kennis met iedereen die betrokken is bij de landelijke programma’s van Rotary Jeugd, alsook met oud exchange studenten (Rotex) en met inbounds die op dit moment in Nederland verblijven.
Je kunt hen al je vragen stellen en we maken break-out rooms van betreffende landen en/of continenten waar je ervaringsdeskundigen treft.

Kortom; een hele leuke informatieve ochtend over het Long Term Exchange programma.  
Wij hopen jou en je genodigden hier te zien! 

Aanmelden kan via interesse@rotaryyep.nl en wij sturen je de link voor zaterdag 10 juni a.s..

IHE Studenten diplomering

Vele clubs dragen bij aan de sholarships van ons waterinstituut IHE in Delft. Recent nog organiseerde de Rotaryclubs van Noordoost-Groningen, in het kader van de 100 jaar Rotary Estaffete, een gezamelijke fietstocht rond het Schildmeer en de inschrijfgelden kwamen ten goede aan het IHE. Onlangs studeerde 14 studenten af. Twee zelfs cum laude. Ik mocht aanwezig zijn bij de ceremonie, het is hartverwarend om te mogen ervaren wat een verschil wij maken door deze studenten financieel en persoonlijk via Rotary te steunen.

EREY

Op dit moment hebben 61 van de 67 Rotaryclubs van ons district de ledenbijdrage aan het Annual Fund van The Rotary Foundation overgemaakt. Het duurt ongeveer 3 weken op het hoofdkantoor van Rotary in Evanston voor betalingen worden geregistreerd en dus kan het zijn dat het aantal clubs nog hoger is.

Namens de TRF-commissie in ons district worden al deze clubs bedankt voor het overmaken van de EREY-bijdrage (Every Rotarian Every Year). Het zou fantastisch zijn binnenkort te kunnen melden dat dit jaar opnieuw álle clubs in ons district weer hebben bijgedragen. 

Helpen jullie mee op zaterdag 3 juni tijdens World Clean Up Day ?

Onze ambitie is ervoor te zorgen dat er in 2050 geen plastic afval probleem meer is in oceanen, zeeën, rivieren, bossen, parken en straten.
EndPlasticSoup is een iniatatief van Rotary en  wordt al ondersteund door duizenden Rotarians en honderden Rotary, Rotaract & Interact Clubs wereldwijd. 
We werken samen met andere organisaties om het probleem van plastic vervuiling op te lossen en te voorkomen, gedurende de hele levenscyclus: verminderen, hergebruiken en recyclen.

Op de website www.endplasticsoup.org kun je meer lezen over EndPlasticSoup.

Je kunt je bij ons aansluiten als Supporter club voor 200 euro per jaar. Ambassador clubs zijn Supporter clubs die ons vertegenwoordigen in hun district/regio.
Meer informatie over hoe je deel kunt nemen aan ons initiatief vind je hier.

In district 1600 zijn 11 clubs inmiddels verbonden aan EndPlasticSoup en Ilya Shcharbitsky is onze district ambassadeur.

Kom luisteren naar het bijzonder verhaal van wijnmaker Carmen Stevens uit Stellenbosch op 19 juni in Wateringen.

Carmen was de eerste ‘zwarte’ wijnmaker in Zuid Afrika en heeft vele prijzen met haar wijnen gewonnen. Ook was zij ondernemer van het jaar In Zuid Afrika in 2017 en 2019. Met de verkoop van haar wijnen zorgt Carmen er bovendien voor dat op circa 125 scholen (25.000 kids) twee keer per dag een maaltijd wordt verstrekt.

Rotaryclub Wateringen en Rotaryclub Cape of Good Hope uit Kaapstad werken samen en realiseren een buitenspeelplaats bij een zorgcentrum in Kaapstad.

Op 19 juni om 20:00 uur organiseert Rotary Wateringen een informatie-avond over dit project. Heel bijzonder is dat Carmen daarbij zelf aanwezig is om haar onvoorstelbare verhaal te vertellen. En uiteraard worden onder haar begeleiding de wijnen geproefd en is er de mogelijkheid om wijn te bestellen.

Wil je liever dat Carmen haar verhaal bij jou op de club komt vertellen? Zij is beschikbaar van 15 tm 22 juni (behalve 19 en 20 juni) voor meer informatie neem contact op met de voorzitter van RC Wateringen

Zaterdag 17 juni om 14:00 uur Badeendjesrace Leidschendam

Nuttige data, noteer ze in je agenda!

3 juni World Clean Up Day
23 en 24 augustus voices for peace, Ukraine-Choir-Rotary event
september: cursus Rotary Leer Instituut (RLI), leer alles over onze organisatie
15 t/m 17 september instituut in Rome, https://www.rotaryinstituterome2023.com/
14 oktober start estaffette D1600 / Inspiratiedag / District Grant Event, op een dag!
14 oktober t/m 5 november  “100 jaar Rotary in Nederland” estaffette in ons district
28 oktober Pre-PETS: omgeving Rotterdam, (inkomend voorzitters)
4 november Pre-PETS: De Dijck in Woubrugge (inkomend voorzitters)
25 november Rotary Foundation Seminar in Antwerpen
15 en 16 maart PETS, De Baak in Noordwijk (inkomend voorzitters)

Deel dit via: