Voorwoord

Beste Rotarians en Rotaractors van district 1600 Zuid-Holland,

Zaterdag 13 mei vond de districtconferencie plaats. Een evenement wat door Rotary International voorgeschreven wordt. Je kunt het als een verplichting zien of als een kans.

Een kans om elkaar te ontmoeten,  eens buiten je eigen Rotary te kijken, plannen en dromen te bespreken, elkaar te inspireren waardoor wij mogelijk ons eigen leven een beetje veranderen en daarmee dat van anderen positief beinvloeden. En wij op die manier de wereld een beetje mooier kunnen maken. Dat is de unieke kracht van Rotary. Wanneer je er zo tegenaan kijkt, dan is het alleen maar leuk om een DisCon te organiseren en te bezoeken, het was immers al weer 3 jaar geleden dat die mogelijkheid er was. En zo heeft ook het organiserend team ernaar gekeken.

Het werd een inspirerende dag in het thema vrede en bestaansrecht. Een Co-productie met het kenniscentrum Global and Inclusive Learning van De Haagse Hogeschool en de Rotaryclubs Den Haag-Nieuwspoort, ’s-Gravenhage-Oost en Voorschoten-Leidschendam. Hierbij wil ik nogmaals deze drie clubs ontzettend bedanken voor hun inzet en betrokkenheid vooral de mensen die zitting hadden in het organiserend team. Een geweldige prestatie. Verderop in deze nieuwsbrief een link naar de foto’s.

Dit is  alweer de laaste nieuwsbrief van dit clubjaar. In plaats van de nieuwsbrief van juni zal er een jaarverslag verschijnen dat het verhaal van Rotary in district 1600 verteld. Heb jij iets te delen wat daar echt in thuis hoort? laat het mij weten.

Ik wens iedereen een mooie afronding van het Rotary jaar. Blik ook eens terug en vaak ontdek je dat er meer is gedaan dan je wellicht dacht. Ook krijg je hiermee zicht op de actiepunten, ontwikkelingen en energie die je graag mee wilt nemen naar het volgende clubjaar.

Verder in deze nieuwsbrief :

  • een overzicht van de vacatures in ons district
  • de uitnodiging voor de online info ochtend jeudguitwisseling op 10 juni
  • diplomering IHE studenten
  • Every Rotarian Every Year, hoeveel clubs doen mee?
  • 3 juni World Clean Up Day


En ook een aantal acties van clubs in de spotlights:

– Wijnmaker Carmen Stevens uit Stellenbosch bij RC Wateringen 19 juni
– Badeentjesrace bij RC Voorschoten-Leidschendam 17 juni

Manja van de Plasse
Districtgouverneur  2022-2023 – district 1600

Deel dit via: