Voorwoord

Beste Rotarians en Rotaractors van district 1600 Zuid-Holland,

Inmiddels heb ik ruim vijftig clubs in ons district mogen bezoeken. Elke keer kreeg ik een hartelijke ontvangst en de avonden waren stuk voor stuk inspirerend en hartverwarmend. Het blijft bijzonder om te zien waar Rotarians toe in staat zijn. Toch is er nog veel meer mogelijk, want ons district biedt ook steun, samenwerking en tools aan clubs. Clubs raad ik aan daar nog meer gebruik van te maken om zo de Rotary-ervaring voor de clubleden te verdiepen en bestendigen.

Neem ook eens een kijkje buiten je eigen Rotaryclub, bijvoorbeeld met een bezoek aan een club bij jou in de buurt. Kijk op de internationale website www.rotary.org of ga naar een districtsevent. De eerstvolgende gelegenheid is de districtsconferentie op zaterdag 13 mei bij De Haagse Hogeschool in Den Haag. Deze geheel verzorgde dag in het teken van Vrede & Bestaansrecht biedt een inspirerende Rotary-ervaring, vernieuwende inzichten, ontmoetingen met bekenden en nieuwe contacten. En ook een heerlijke lunch, borrel, muziek en een markt met Rotaryprojecten. Ben je nog nooit op een DISCON geweest? Probeer het gewoon eens. Ik kan het je van harte aanbevelen.

In deze nieuwsbrief verder aandacht voor de COL en de COR: wat is dat ook alweer?, districtsvacatures, een update over End Polio Now, Rotary Roelofsarendsveen in actie voor Syrië, helpt u mee?, zin in een weekendje Rome met clubleden? en wat doet een regiocoördinator namens Rotary International?

Zie ik jou ook op 13 mei bij de districtsconferentie?

Manja van de Plasse Districtgouverneur  2022-2023 – district 1600

PS: Ons district is de afgelopen periode gegroeid met veertig nieuwe Rotarians, we zien dat de inspanningen van de clubs om meer mensen een Rotary-ervaring te bieden effect hebben.

Deel dit via: