Beste Rotarians,

Corona heeft ons wederom in de houdgreep en zo hebben we helaas in recordtempo te maken met een verlenging en versteviging van de beperkingen. Clubbijeenkomsten zijn in elk geval tot half januari fysiek niet mogelijk. We zullen wederom ieders creativiteit nodig hebben om alternatieve clubmeetings te bedenken.

De verstarring die we vorig jaar hadden tijdens de winterlockdown hebben we gelukkig van ons afgeschud. We hebben geleerd van onze ervaringen van vorig jaar en lijken inmiddels beter onze weg te hebben gevonden in digitale en hybride oplossingen. 

Zo zijn er clubs die tijdelijk online meetings organiseren, ook clubs die elkaar online opzoeken en zo sprekers van formaat kunnen aantrekken en clubs die avondjes van 4 als alternatief in het leven roepen. En wat dacht u van Zoomen in combinatie met avondjes van 4 als invulling voor het kerst- of nieuwjaarsdiner?  Reken maar dat er bij dergelijke avondjes ideeën opborrelen die tot verfrissende clubacties leiden, met natuurlijk als bijvangst ambiance en hilariteit.

De angst om nieuwe leden te benaderen in Zoomtijd lijkt ook wat meer naar de achtergrond te verdwijnen. Voor de 7 Nederlandse Gouverneurs en voor ons als District alle reden om nu clubs op weg  te helpen met het aantrekken van nieuwe leden. Zo heeft de District Ledencommissie een workshop voor donderdagavond 23 december voorbereid om met hun plan BRUIS clubs te ondersteunen bij ledenwerving en ledenbehoud. Ook gaan we landelijk de Open Week van 4 tot 9 april inzetten als middel om clubs in de kijkerd te zetten bij nieuw publiek.

U leest over beide initiatieven meer in deze nieuwsbrief. Zorg dat uw club aan beide acties deelneemt om waardevolle nieuwe leden aan te trekken.

Vanuit bourgondisch Zeeuws Vlaanderen wens ik u allen fijne, warme feestdagen toe en dat u dat met wat pas- en meetwerk mag beleven samen met uw meest dierbaren. Alle goeds en gezondheid toegewenst voor het komende jaar.

Henriët Dees