Districtsnieuws

De Santarun in Gorinchem was weer top!

Aan de Rotary Santa Run in Gorinchem liepen bijna 1000 “kerstmannen” mee en de stemming zat er goed in. De vrijwilligers van onze eigen club kregen complimenten bij terugkomst van de deelnemers, en ook op social media waren overwegend positieve reacties te zien. Het was sowieso een feestje om erbij te zijn, zowel voor de vrijwilligers als de deelnemers. Met een totaalopbrengst van € 25.000 hebben we echt een mooi jaar gedraaid. Op naar volgend jaar!!

Handen uit de mouwen bij AZC Gilze

Rotaryclub Oosterhout Regio zette onlangs met bewoners het terrein van het AZC Gilze in de bloemetjes. Met vereende krachten plantten zij verwilderingsbollen en vaste planten, zodat het terrein de komende jaren een meer kleurrijk welkom voor nieuwkomers biedt. AZC Gilze ligt op een voormalig militair terrein in een bosrijke omgeving, maar de vegetatie rond de gebouwen is eenzijdig. Tijdens de jaarlijkse ‘handen-uit-de-mouwen-actie’ gingen gedoneerde planten en verwilderingsbollen de grond in en werden borders ingezaaid met een bloemrijk graslandmengsel. Bewoners kunnen zo van het vroege voorjaar tot de late herfst genieten van de beplanting. De club bood samen met Rotary International ook twee speeltoestellen aan, zodat kinderen dicht bij hun woonplek kunnen spelen. Iedereen kijkt tevreden terug op de actie. De borders zijn klaar en in het voorjaar kunnen bewoners genieten van de eerste bloeiende bollen.

Nieuwe Ledenavond van start

Op woensdag 11 januari vindt de eerste Nieuwe Ledenavond sinds langere tijd plaats. Iedereen die in 2022 lid is geworden heeft daarvoor een uitnodiging ontvangen. Wil je deze zoom-bijeenkomst van 19.30-20.30 uur ook bijwonen? Meldt je dan aan via trainer@rotary-d1610.nl

Online BlueMonday Almeerse Pubquiz!

Fellows,
Welke dag is de meest depressieve dag van het jaar? JUIST: Blue Monday, 16 januari 2023! Wil jij deze dag ook overleven?
Rotary Club Almere New Town heeft hiervoor DE oplossing: Je mag de hele dag chagrijnig zijn maar vanaf 20.00 uur is dat voorbij als je meedoet aan de BlueMonday Almeerse Pub Kwis. Blue Monday zal eindigen met veel gezelligheid en wie weet win je wel een leuke prijs.
Bereid je voor en maak het gezellig in je eigen thuispub. Leg een kleedje op tafel, demp de verlichting, zorg voor genoeg drank, hapjes en alles om je pubquiz compleet te maken.
Met je deelname, voor slechts € 8,50 per persoon, steun je de Voedselbank Almere.
Meedoen kan via https://APKbluemonday.eventbrite.nl
De Almeerse Pub Kwis is een initiatief van Rotary Club Almere New Town, jong, ondernemend, betrokken bij en in Almere.

Paul Harris Fellow

Maandag 19 december kregen 9 leden van Rotaryclub Gorinchem een PHF speldje uitgereikt. Deze leden kregen dat als beloning voor de organisatie van Ballen op de Wallen waarmee zij een groot sponsorbedrag hebben opgehaald. Daarmee zijn alle leden van Rotaryclub Gorinchem Paul Harris Fellow.
In Gorinchem zijn we jaren geleden al begonnen met de PHF’s eigenlijk om onze club in beweging te krijgen. De afspraak was: elk lid haalt $1000 op voor Rotary Foundation en als beloning ontvangt het lid een PHF onderscheiding. En zo geschiede. De traditie werd daarna voortgezet door acties van groepjes “nieuwe” leden.
We nemen de onderscheiding ‘100% Paul Harris Fellow Club’ graag in ontvangst. En blijven ons uiteraard inzetten voor Rotary Foundation want naast de meeste Paul Harris Fellow dichtheid per lid heeft onze club in 2021-2022 ook nog eens het meeste geld gemiddeld per lid binnen gehaald van alle Rotary clubs in ons district.

Pre-PETS

De afgelopen maand zijn er 3 Pre-PETS geweest. Een bijeenkomst voor de inkomend voorzitters van de clubs. De Pre-PETS wordt georganiseerd per regio door de betreffende Assistent Gouverneur. De bijeenkomsten in november waren in regio 2,3 en 4. In januari komen regio 1 en 5 aan de beurt. Tijdens deze bijeenkomsten kunnen de inkomend voorzitters kennismaken met elkaar, de Assistent Gouverneur en inkomend Gouverneur. Samen wordt er gekeken wat belangrijk is om tijdens de PETS (President Elect Trainings Seminair) te delen. Dit om goed voorbereid aan het voorzittersjaar 2023-2024 te beginnen. Bij de Pre-PETS was helaas niet iedereen aanwezig. Tijdens de PETS op vrijdag 31 maart en 1 april verwachten we natuurlijk alle inkomend-voorzitters. Er valt zoveel te ontdekken binnen Rotary dat je dit echt niet mag missen!!

Roosendaal centrum doneert aan plaatselijke Voedselbank

Rotary Roosendaal (in de volksmond Centrum) winkelde op 9 en 10 december bij de PLUS supermarkt in Tolbergcentrum kilo’s boodschappen bijelkaar voor de plaatselijke Voedselbank. Onder de bezielende leiding van leden Mary-lou Simons en Machiel Gelok werd een team samengesteld dat vele karren boodschappen bijeen bracht. Ook de bijdragen in contanten werden direct omgezet in waardevolle boodschappen voor plaatsgenoten die afhankelijk zijn van deze zo noodzakelijke voorziening, die volledig gerund door vrijwilligers, mensen voorziet in een bijdrage aan de dagelijkse behoefte. Ook in april ’23, kort voor Pasen, wordt de actie herhaald.

Rotary kerst high tea in Gorinchem

Samen met het Omnia College voor VMBO organiseert Rotaryclub Gorinchem weer een kerst high tea. Hier komen allerlei mensen op af, met name de wat eenzamere. In totaal 100 deelnemers worden getrakteerd op een heerlijke maaltijd. Een leuke bingo erachteraan en het feest is compleet!

Rotary Leerinstituut gaat van start in 2023

RLi biedt vanaf april 2023 ook in ons district een interactief trainingsprogramma waarin leden Rotary beter leren kennen om meer gebruik te maken van wat Rotary wereldwijd biedt.
Je ontmoet je mede Rotarians, wisselt ervaringen met elkaar uit en leer je hoe Rotary werkt en hoe jij jezelf en je club verder kunt ontwikkelen om maatschappelijk actief te zijn én het verschil kunt maken. Zo leer je meer over communicatie, ledenwerving, vocational, succesvolle clubactiviteiten en het maken van een strategisch clubplan.
Doe in april 2023 mee en haal meer uit Rotary, meer uit jezelf en maak maatschappelijk meer impact.
Check: https://www.rotary-rli.nl/, bel of mail met Gerard Worm, districtscoördinator RLi 1610:
06-22515170 g.worm@gwwconsultants.nl

In 2020 zijn 6 leden uit ons district 1610 met succes opgeleid tot RLi-trainer.

The Rotary Foundation Seminar 2022

Het was hartverwarmend om zoveel Rotarians en Rotaracters te mogen verwelkomen tijdens het Regio 22 Rotary Foundation seminar op 26 november j.l.

Kunnen we ook in de toekomst rekenen op jullie steun en betrokkenheid?
We houden jullie zeker op de hoogte van verdere Rotary Foundation ontwikkelingen.

Op 25 november 2023 organiseren we terug een seminar in de Lage Landen voor de 2 Vlaamse en de 7 Nederlandse Districten.
We ontmoeten elkaar dan in Antwerpen.

Met vriendelijke groet,
Carol Govers Assistent Regio 22 Rotary Foundation Coördinator 2022 – 2023
Kathleen Van Rysseghem Regio 22 Rotary Foundation Coördinator 2022 – 2023

Deel dit via: