Voorwoord

Het einde van het jaar nadert iedere keer toch weer sneller dan verwacht. Sinterklaas reist weer af naar Spanje en maakt plaats voor de Kerstmannen die met elkaar de verschillende Santa Runs lopen. Stuk voor stuk weer een gezellige en succesvolle activiteit van vele Rotary Clubs. Gelukkig mag het allemaal weer. Dat geldt ook voor de verschillende Kerstdiners die in ons district worden georganiseerd voor ouderen, mensen die eenzaam zijn, die het zich niet kunnen veroorloven of hun familie moeten missen. Zo brengen we met elkaar op veel plaatsen een beetje warmte. Ook in de clubs zelf zijn er allerlei gezellige en bijzondere bijeenkomsten, geniet er met elkaar van.

We gaan op volle kracht in de richting van 2023 en na de diverse nieuwjaarsbijeenkomsten komt dan ook snel de viering van 100 Jaar Rotary in Nederland dichterbij. Onlangs hebben we allemaal een extra mailtje met het programma en andere gegevens ontvangen. Hebben jullie je al aangemeld voor de middagbijeenkomst in het Olympisch Stadion? En voorzitters, zijn jullie er ook bij voor de vaantjes-parade? Het avondprogramma is inmiddels ook toegankelijk voor partners, vrienden en andere belangstellenden. Er zijn maar beperkt kaarten dus bestel ze snel via www.rotary.nl/100/ Daar kun je ook nog steeds de jubileum puzzel bestellen, een fantastisch cadeau voor de donkere winterdagen. Of gewoon lekker voor jezelf!

Op woensdag 11 januari 2023 is de eerste Nieuwe Ledenavond (nieuwe stijl) georganiseerd. Alle leden die in 2022 lid zijn geworden hebben daar een persoonlijke uitnodiging voor ontvangen. 

Natuurlijk zijn ook de leden die eerder lid geworden zijn en meer willen weten over Rotary van harte welkom. Aanmelden kan via trainer@rotary-d1610.nl. Lukt het niet op 11 januari dan is er een nieuwe kans op de tweede woensdag van april.

Als je al langer lid bent van Rotary en wilt weten wat Rotary voor jou, je club en je omgeving kan betekenen of graag meer informatie over Rotary-onderwerpen wilt krijgen kun je terecht bij het Rotary Leer Instituut (RLI). Elders in deze maandbrief vind je er meer over. De start is in april 2023 en we kijken met elkaar uit naar de start van RLI in D1610.

December is de maand van geven, warmte en met elkaar. Helaas heeft niet iedereen dat geluk. Kijk de komende tijd extra goed om je heen waar je wellicht verschil kunt maken. Het brengt zoveel voor alle partijen!

Ik wens jullie allemaal, samen met hen die je lief zijn, Prettige Kerstdagen, een gezellige en veilige Jaarwisseling en een mooi, inspirerend en liefdevol 2023.

Op naar een feestelijk jaar met veel mooie Rotary activiteiten, bijeenkomsten en allerlei nieuwe uitdagingen op ons pad: Imagine Rotary!

Corine den Baars-Alberts,
Gouverneur D1610 2022-2023

Deel dit via: