Voorwoord

Na een korte mailing in maart met de aankondiging van de Discon op 13 mei te Veere, deze maand weer een echte maandbrief. Er is namelijk ontzettend veel aan de hand in het district en in Nederland op Rotarygebied.

Felicitaties vanuit de districtsstaf voor RC Zierikzee die dit weekend haar 70-jarig bestaan vierde met een zeer geslaagde feestavond en voor RC Waalwijk die op 4 mei aanstaande 50 jaar bestaat. Clubs met een respectabele leeftijd maar jong van geest en met plannen voor de toekomst. De andere jarige, namelijk Rotary in Nederland, viert zoals afgesproken het hele jaar door. De estafette langs alle clubs is afgelopen weekend gearriveerd in het derde district. De festiviteiten van die overdracht kregen extra glans door de aanwezigheid van onze International President Jennifer Jones. Op

vind je een korte omschrijving en op

foto’s van deze bijzondere gebeurtenis. Wij, de 7 gouverneurs van Nederland, zijn bijzonder trots en vereerd dat Jennifer Jones op onze uitnodiging om onze verjaardag mee te vieren is ingegaan. Het was een dag met een gouden randje.

We kijken terug op een heel mooi RYLA weekend waarbij ik vanaf deze plaats nogmaals de organisatie wil bedanken. Het lukt ze toch maar elke keer om een weekend te organiseren voor ca. 60 jongeren die met elkaar een management-spel spelen met behulp van Rotarians die hun kennis en kunde inzetten gedurende dat weekend.

Na een zeer geslaagde PETS gecombineerd met een goede bezochte Assembly op 31 maart en 1 april zijn we nu op weg naar de Discon 2023. Ondanks een paar kleine uitdagingen is er inmiddels een interessant programma en zijn er leuke excursies te boeken. Alle informatie kun je vinden op 

waar je je ook kunt aanmelden. Wij als RC Walcheren zijn trots op onze omgeving en willen jullie dat heel graag laten zien. We hebben al wel aanmeldingen maar nog lang niet van alle clubs in het district. Dat moet toch mogelijk zijn!

Trots ben ik ook op de Nederlandse Rotary Clubs die inmiddels met elkaar ruim een miljoen euro hebben gedoneerd aan ShelterBox Nederland voor hulp in Turkije en Syrië. Heel veel dank aan alle clubs die daar aan hebben bijgedragen.

De al eerder genoemde estafette is onderweg naar D1610 waar we als cadeau aan Nederland en België een Rotary-bos gaan planten. Hiervoor is uiteraard wel geld nodig. Door de verkoop van de Rotary 100 Jaar puzzel hopen we als gouverneurs hier een flinke bijdrage aan te kunnen leveren. Er zijn er 5000 gemaakt, we hebben 500 clubs. Als iedere club er 10 besteld hebben we een mooie opbrengst. De puzzel kost €25 en is echt leuk om te maken of weg te geven, bijvoorbeeld aan een spreker. Bestellen kan via

waar je ook al het nieuws en de avonturen van de bakfiets kunt volgen. Leuk om ideeën op te doen voor als de estafette ons district doorkruist. Zoek contact met de club bij jou in de buurt en doe samen een mooi project met of rond de fiets. Het thema voor D1610 is het Leefmilieu, het nieuwste focusgebied van Rotary.

Imagine Rotary, meld je aan voor de Discon, kom op 13 mei naar Veere en geniet van wat Walcheren te bieden heeft.

Corine den Baars-Alberts,
Gouverneur D1610 2022-2023

Deel dit via: