Voorwoord

Beste Rotarians en Rotaractors ,

Maandthema Rotary International: Lidmaatschap en ontwikkeling nieuwe clubs.

De maand augustus is bijna voorbij. Veel Rotarians komen terug van vakantie en starten weer met hele mooie activiteiten in ons District zoals: 

Concert aan de Waal : RC Ridderkerk, Lange Strangetocht: RC Oostburg, GO-classic: RC Middelharnis, Mosselfeest: RC Roosendaal, Benefiet Tour: RC Walcheren, Bikes@Bites: RC Schouwen-Duiveland, Golftournooi: RC Ridderkerk-de Waal en nog veel meer. Kijk in de Rotary app of op de websites voor informatie en aanmelden. Allemaal acties met het doel maatschappelijke organisaties te steunen. 

Het District bruist alleen is het nog niet voldoende om de daling in aantal leden en clubs te stoppen. Hoe krijgen we nog meer mensen enthousiast om te sluiten bij Rotary? Wat is mooier dan samen je kennis en vaardigheden maatschappelijk in te zetten, gecombineerd met vriendschap en netwerken? 

Wij hebben een heel actieve ledencommissie die de club graag adviseert en ondersteunt.  Vraag en zoek contact met commissie ledenbeleid: j.a.verhage@planet.nl  En volg een training via Rotary Leer Instituut. De volgende training staat gepland voor 31 oktober. Meld je aan bij rli@rotary-d1610.nl.  Vol is vol. 

Doe ook een keer de Rotary health check om te zien waar de groeikansen voor je club liggen. 

Meer leden meer slagkracht!

100 jaar Rotary in Nederland, estafette D1610, eindfeest en overdracht aan België in Hulst op 16 december, start Rotary voedselbos.

11 november is de overdracht van de bakfiets van District 1600 aan ons District en start de estafette in D1610. Een heel mooi moment om als clubs samen te werken. Samen te overleggen over een goed project passend in ons 7e Area of Focus: Duurzaamheid.

Het is prachtig dat de estafette bij ons eindigt en dat wij de schep over mogen dragen aan België voor de start van 100 jaar Rotary in België. De vier Zeeuws-Vlaamse clubs, samen met een afvaardiging uit de landelijke 100 jaar regie-groep, zijn al druk bezig om een landelijk feest te organiseren in Hulst.  En wat natuurlijk helemaal fantastisch is dat er minimaal 3,5 HA grond ter beschikking is gesteld door de gemeente Terneuzen om een 100 jaar Rotary voedselbos te starten. Een hele mooie herinnering aan 100 jaar Rotary in Nederland en een prachtige bijdrage aan de inwoners en het milieu. Koop per club 5 minstens 100 jaar Rotary puzzels.  Geef ze aan sprekers of leden als er iets te vieren valt. De volledige opbrengst gaat naar het bos!! Als alle puzzels verkocht zijn hebben we € 100.000,00

Save the date:  zaterdag 16 december. 

Shelterbox

Tijdens de recente aardbeving in Turkije en Syrië is er door de 7 Districten in Nederland meer dan één miljoen euro opgehaald voor Shelterbox. Een heel groot bedrag dat in zeer korte tijd door alle clubs bij elkaar gebracht is. Om een indruk te krijgen welke impact shelterbox heeft hier een link naar de impact reportage 2022. 

TRF seminar 25 november in Antwerpen.

The Rotary Foundation één van de speerpunten van Rotary. TRF maakt dat Rotary één van de grootste NGO’s ter wereld is en een maximale score heeft op de Charity ranking. Hoe stimuleer je je clubleden om bij te dragen? En waar gaat het geld precies naar toe?

Voor antwoorden op deze vragen kun je terecht bij onze District TRF commissie trf.secretaris@rotary-d1610.nl  ook kun je veel kennis ophalen op 25 november in Antwerpen tijdens het TRF seminar dat samen met de Vlaamse Rotary clubs georganiseerd wordt. Reserveer de datum.    

Geniet van alles van familie, vrienden, werk en van Rotary.  En vooral: kijk om naar elkaar!  

 “Because everything we do is in the spirit of caring, giving, friendship, and compassion, and has been from the beginning of our organization”; quote Gordon Mclnally  President RI.

Hartelijke Rotary groet

Anja Rijlaarsdam
Gouverneur  D1610 RI 2023-2024

06-28126758

Deel dit via: