Districtsnieuws

RC Roosendaal verwelkomt wederom een NGSE student.


Eind augustus komt Aurora uit Italië voor een periode van 6 weken naar Roosendaal om stage te lopen on een creatieve studio maar ook om Nederland en onze gewoontes te leren kennen. Voor de club de tweede NGSE uitwisseling binnen twee jaar. NGSE is een fantastisch short term YEP programma en eenvoudig te organiseren. RC Roosendaal kijkt uit naar haar komst en gaat er weer een onvergetelijke ervaring voor haar van maken. 


Benefiet Tour Walcheren met 16 unieke stops


26 Augustus 10-17 uur. Mooie tocht over Walcheren met 16 stops met bijvoorbeeld gratis lekkers, inline dansen, padeltennissen, mini golf-clinic , veilinghuis/biertap of bezoek aan een marine mijnenveger..Startgeld is € 15. Goede Doel ‘Speelgoedbank Zeeland’


Rotaryclub Oostburg organiseert 11e Lange Strangetocht


De Lange Strangetocht is een wandeltocht over het Zeeuws Vlaamse strand van Cadzand naar Breskens. De tocht is ca. 20 kilometer en alle 17 strandpaviljoens op het traject zijn stempelposten. Ook is er bij ieder paviljoen wat leuks of verrassends, zoals spelletjes, live muziek of een DJ. De opbrengsten zijn bestemd voor 2 lokale doelen: een duofiets voor mensen met een beperking en een dagje uit voor de kinderen van Villa Kakelbont die een thuis door omstandigheden moeten missen.


Wandel je mee met je clubgenoten? Goed idee! Kaarten online verkrijgbaar.


Golftoernooi RRDW voor goede doelen


Op 8 september 2023 wordt door Rotaryclub Ridderkerk de Waal voor de 14e keer een geweldig golftoernooi georganiseerd.



De opbrengst van het evenement zal worden besteed aan het onderzoek van Casper van Eijck naar alvleesklierkanker, Support Casper.


Vakantietasjes voor gevluchte kinderen 


Hoeksche Waard – Gevluchte kinderen hebben vaak veel meegemaakt. Als ze in Nederland aankomen moeten ze bovendien omschakelen naar een nieuwe onzekere situatie in de noodopvang, in een vreemd land met vreemde mensen en een vreemde taal. Dan is het erg belangrijk dat ze in een veilige en stabiele schoolomgeving worden opgevangen. Aan de kinderen die tijdelijk in het asielzoekerscentrum in ’s-Gravendeel wonen, waar ze met hun gezin wachten op een eigen huis, wordt die omgeving geboden door basisschool Het Uitzicht in Maasdam. Een school speciaal voor de kinderen van 4 tot 12 jaar uit het AZC in ’s-Gravendeel. Onder het motto ‘Vrij – Leren – Zijn’ krijgen kinderen van verschillende nationaliteiten daar een warm welkom en uitzicht op een betere toekomst. Vooral door Nederlands te leren, maar ook door met elkaar te spelen en te leren delen. 



Met de zomervakantie voor de deur komen er voor de kinderen zes lange weken aan, waarin ze zichzelf moeten vermaken, terwijl ze niet veel hebben. Daarom heeft Rotary Club Hoeksche Waard op donderdag 6 juli aan de 85 kinderen die nu op Het Uitzicht naar school gaan ‘vakantietasjes’ uitgedeeld. Tasjes gevuld met speelgoed, boeken, spelletjes, knutsel- en tekenmateriaal. Mede dankzij de sponsoring van leden en relaties werd de actie een groot succes. Eén van de leerkrachten: ‘Het is prachtig om te zien hoe enthousiast de tasjes door de kinderen worden ontvangen. Wat een blije kinderen zijn het vandaag, hun vakantie begint goed!’

Benefietavond Rotary Loon op Zand ‘Villa Bianco’ groot succes.


Op zaterdag 8 juli 2023 organiseerde Rotary Loon op Zand een bijzonder evenement. De tuin van Peter van Son Interieurobjecten in Sprang-Capelle werd omgetoverd tot een setting welke zo uit de film van de Toscaanse Bruiloft kon komen. Stretchtenten, dinertafels met wit linnen, parasols van Birra Morreti, witte stoeltjes, mooie uitlichting, Italiaanse auto’s, decoratie en een mooie DJ-opstelling. De hoge temperatuur zorgden voor een heerlijk zwoele avond. Kortom een fantastische setting voor de benefietavond ‘Villa Bianco, a Italian Night Out’. Circa 500 gasten mocht Rotary Loon op Zand ontvangen. 



Na drie edities Piano’s 4 Pardoes organiseerde voor de 1ste keer Rotary Loon op Zand deze avond, met als goed doel: Villa Pardoes! Villa Pardoes biedt een onvergetelijke gratis vakantie voor gezinnen met een ernstig, mogelijk levensbedreigend ziek kind van 4 tot en met 12 jaar.



Met een loterij werd geld ingezameld. Een bedrag van maar liefst € 22.500,- kon Gerwin Witlox – voorzitter commissie Villa Bianco van Rotary Loon op Zand – op de cheque noteren. Yvonne Keasberry van Villa Pardoes nam deze dankbaar in ontvangst. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens in vervulling: de aanschaf van een rolstoel draaimolen. 



Elkaar ontmoeten en bijpraten was het devies, met entertainment aan tafel en op de dansvloer van Pasta e Basta! en Gino Politi. Domien Verschuren – Q Music DJ – verzorgde een spetterende eindshow. 



Alle verwachtingen werden overtroffen. De avond was een groot succes. 



Rotary Loon op Zand bedankt Rick Mandemakers en team van Peter van Son, sponsoren, leveranciers, vrijwilligers, Stichting Het Gehandicapte Kind en gasten die deze avond en opbrengst mogelijk hebben gemaakt. 



Voor herhaling vatbaar! Op naar 2024!

Eerste RLi-training 1610 succesvol afgerond! 


Afgelopen zaterdag 1 juli 2023 hebben 8 deelnemers van de allereerste RLi-training in District 1610 succesvol afgerond. De deelnemers deelden hun ervaringen van de voorbereiding, start en uitrol van hun clubprojecten op een viertal gebieden: Vocational, Ledenwerving, Communicatie en Strategisch Clubplan.



De deelnemers reageerden enthousiast op de training:

“Ik wist niet dat Rotary zo’n omvangrijke organisatie was met zoveel mogelijkheden”

“Dit had ik veel eerder willen weten!”

“Wat gaaf om met andere leden van andere clubs te spiegelen en ervaringen te delen. Heel waardevol”.

“Zeer inspirerend. Ik zou willen dat al mijn clubgenoten de training gaan volgen”.

“Hier hebben wij als club heel veel aan”.



De data voor de najaarstraining:

• maandagavond 30 oktober 2023 (20:00 – 21:30 uur): online start

• zaterdag 9 december 2023 (9:00 – 16:30 uur): interactieve plenaire trainingsdag 

• zaterdag 10 februari 2024 (9:00 – 14:00 uur): afsluitende reflectiedag


'Jij in de zon, zij in de warmte!'


Een goed plan, snel schakelen (want we zijn people of action) en vervolgens handen uit de mouwen! In een tijdsbestek van minder dan 3 weken lukte het Rotaryclub Vlissingen om € 28075,- in te zamelen voor zomerpakketten. Initiatiefnemer Henk Zielstra (Archipelscholen Walcheren) betreurde het lot van zoveel gezinnen die in stille armoede leven. Onder het motte ‘Jij in de zon, zij in de warmte’ werd het bedrag ingezet om 500 zomerpakketten samen te stellen. De pakketten -met daarin allerlei lekkere en leuke zomerspullen- werden op 5 juli uitgereikt aan 500 gezinnen met als doel de zomervakantie extra leuk te starten.


Oosterhoutse ouderen genieten van muziek en dans


Ruim tachtig Oosterhoutse ouderen genoten op 17 en 24 juni van een middag vol zang en dans, georganiseerd door Rotaryclub Oosterhout Regio in samenwerking met D&A huiskamerconcerten. Over het vervoer hoefden ze zich geen zorgen te maken. Iedereen werd opgehaald en thuisgebracht door chauffeurs van de drie Oosterhoutse Rotaryclubs. Zo konden ook diegenen die moeilijker ter been zijn deelnemen aan de middag. 



Na een ontvangst met koffie en gebak, werden de hersenen aan het werk gezet met allerhande vragen over muziek, rekenen en algemene kennis. De gasten aan de winnende tafel gingen met een leuke prijs naar huis. Ook konden de gasten verzoeknummers aanvragen, wat een groot succes bleek. De voetjes gingen van de vloer en er werd uitbundig meegezongen. Na afloop gaven de gasten aan ontzettend verwend te zijn en graag een volgende keer weer te komen.

Deel dit via: