Voorwoord

Beste/Lieve vrienden en vriendinnen in Rotary,


Een heel mooi jaarthema van onze nieuwe Rotary wereld president 2023-2024 Gordon Mclnally: “Create Hope in the world”. Een oproep aan ons allemaal als Rotarians. Eigenlijk een oproep om vooral door te gaan met wat we doen. Want bij iedere actie die we organiseren en door het donoren van geld aan goede doelen creëren we hoop door de ander te laten voelen en te laten zien dat je aan hem of haar denkt en dat maakt hoopvol, waar ook ter wereld.

In de link een Impressie van hoopgevende acties van over heel de wereld. Een filmpje uit 2020.

Op 1 juli jl. kreeg ik de Gouverneursketen overhandigd van Corine om zo het gouverneurschap van ons District 1610 RI van haar over te nemen. Veel dank aan Corine en het Districtsteam voor het inwerken en verdiepen van mijn kennis. Ik hoop dat ik met die kennis een bijdrage kan leveren aan ons District.

Als Districtsteam, met een commissie voor iedere avenue en nog veel meer onderwerpen, doen we enorm ons best om alle clubs te ondersteunen met informatie en kennis over elkaar maar zeker ook over de mogelijkheden van de grote internationale Rotary-organisatie en de prachtige nationale en internationale projecten. Over dat alles goed communiceren blijkt geen makkelijke opgave.

Ik doe nu aan het begin van dit nieuwe Rotaryjaar dan ook een dringende oproep: zoek je informatie over een onderwerp, heb je hulp nodig bij groei of verandering van je club wil je meer weten of Rotary International neem contact op met het Districtsteam. Op de website Rotary D1610 staan alle contactadressen.

Mocht je een club zijn waar alles heel goed loopt en alle informatie voor handen is dan lezen of horen we dat ook heel graag om die goede ervaringen weer met anderen te delen.

Op de website Rotary D1610 staat ook mijn jaarplan 2023-2024.

Daarin staan doelen beschreven die ik na wil streven wetende dat een jaar heel kort is en dat het heel mooi zou zijn als 10 % van deze doelen gerealiseerd wordt maar ik ga mij er zeker voor de volle 100% voor inzetten om samen met jullie er een heel mooi inspirerend Rotaryjaar van te maken.
Ik zie er vooral heel erg naar uit om zoveel mogelijk in contact te komen met clubs en leden in de hoop veel verbindingen te kunnen leggen.
In deze nieuwsbrief staan ook weer prachtige projecten/acties die de laatste maand in ons District plaats hebben gevonden. Kijk ernaar en laat je inspireren. Geef ook jouw clubactiviteit door via

Stuur in voor de helft van iedere maand dan komt jullie actie in de volgende nieuwsbrief en in de Rotaryapp.
Volg ook de Linkedinpagina: Rotary District 1610 Zuid-West Nederland. Facebookpagina is helaas even niet actief door een storing. Laat ook je eigen club zien op socials. Zo stimuleren we elkaar en anderen.

En tot slot de oproep van Gordon Mclnally om meer aandacht te hebben voor menthal health in de club of om je heen: Vraag niet aan de ander in de wandelgangen even terloops: “Hoe gaat het met je?” maar vraag ”Hoe gaat het werkelijk met je?” en luister dan goed naar het antwoord en vraag door.

Hartelijke Rotary groet
Anja Rijlaarsdam
Gouverneur D1610 2023-2024

Deel dit via: