Districtsnieuws

Villa Bianco An Italian summer night out

Villa Bianco is een culinaire en muzikale benefietavond, georganiseerd door Rotary Loon op Zand. Deze avond wil en mag je niet missen!

Wat je kunt verwachten zijn lange witgedekte tafels, met heerlijk Italiaans eten en drinken (shared diner), muzikaal Italiaans entertainment met o.a. Pasta e Basta uit Amsterdam, Gino Politi en een spetterende after party met Domien Verschuuren ( Q-music DJ en Villa Pardoes ambassadeur), op het sfeervolle terrein van Peter van Son in Sprang-Capelle. U zult zich in Italiaanse sferen wanen.

Het goede doel is: Villa Pardoes.

Dresscode: white summer chic

Wij ontvangen u graag.

Ciao

Jonge Mantelzorgers de lucht in

Op zaterdag 3 juni heeft RC Zevenbergen e.o. aan 18 jonge mantelzorgers een onvergetelijke dag cadeau gegeven. Zij hebben vaak een minder zorgeloze jeugd dan andere kinderen omdat ze (intensieve) zorg hebben voor een zieke in hun naaste omgeving, een ouder, broertje, zusje, oma of opa.
De club heeft in de week van jonge mantelzorger een speciale dag voor deze groep georganiseerd op Breda Airport. De jongeren kregen een workshop van ‘breinpiloot’ Ludwig Antonissen en mochten de lucht in voor een rondvlucht boven hun woonplaats. De 18-plussers deden dat zelfs in een tweezits-lesvliegtuig en mochten zelf ook een stukje vliegen.
Een barbecue vormde de afsluiting van de dag die mede mogelijk gemaakt werd door sponsors en de Rotary Regio Award. Veel jongeren werden door hun ouders aangemeld, die op hun beurt ontzettend blij waren met de aandacht voor hun kind.

Het 100 jaar Rotary voedselbos. De grond is er!!

In de week van 5 juni heeft het college van B&W Terneuzen unaniem besloten 3,5 HA ter beschikking te stellen voor het 100 jaar Rotary voedselbos in Sluiskil.
Daar zijn we heel erg blij mee. De vervolg activiteiten worden geinventariseerd zoals de kennis, de financiën en natuurlijk handjes uit de mouwen. Lees het artikel in het Rotary magazine van juni. En koop/verkoop de 100 jaar puzzel, de opbrengst komt volledig ten goede aan het bos. Iedere club nog 5! In december,weekend 16/17, wordt de estafette afgesloten met een eindfeest, overhandigen estafette schop aan Rotary in Belgie en (symbolische) start van aanplant voedselbos. We zijn trots dat dit voedselbos in D1610 komt. Een mooi moment om onze mede Rotarians uit de andere 6 districten het mooie Zeeuws-Vlaanderen te laten zien.
Ook Rotary in Belgie gaat een 100 jaar voedselbos planten.

Flight to End Polio

Twee Amerikaanse piloten, Peter Teahen en John Ockenfels, maken een vlucht om de wereld. Aangezien zij beiden Rotarians zijn, wilden ze graag een goed doel aan deze vlucht verbinden. En daarmee is Flight to End Polio geboren. Alle donaties die zij ontvangen, gaan direct naar dit goede doel. De kosten van deze wereldreis betalen zij geheel zelf. Zij zijn begin mei vertrokken vanuit Cedar Rapids en na Canada, IJsland en Schotland zijn zij op dinsdag 23 mei geland op Breda Airport. Aldaar waren zij te gast bij Rotaryclub Halderberge-Seppe en hebben zij hun avontuurlijke verhalen met de leden gedeeld. Donderdag 25 mei zijn zij weer vertrokken naar hun volgende bestemming. Met hun bezoek aan Breda Airport, ook mede dankzij de Gates Foundation, hebben zij $ 7.680,- opgehaald voor hun goede doel. Peter en John zijn te volgen via https://www.flighttoendpolio.com/.

PHF upgrade voor Fred Dijkers

Tijdens de jaarlijkse lunch voor oud-gouverneurs heeft Gouverneur Corine den Baars namens de 7 Nederlandse Gouverneurs een PHF met 3 robijnen mogen opspelden bij PDG Fred Dijkers. Deze upgrade ontving hij als dank voor de opleiding en begeleiding die hij de gouverneurs 2022-2023 heeft gegeven. D1610 feliciteert hem hier van harte mee.

Deel dit via: