Voorwoord

Net als iedere vorige gouverneur moet ook ik bekennen dat het allemaal veel sneller voorbij is dan je vooraf realiseert. Voor u ligt mijn laatste maandbrief. Imagine hoe snel het gegaan is. Ik heb er van genoten en had het niet kunnen doen zonder de hulp van de districtsstaf, het thuisfront en vooral alle clubs die me gastvrij hebben ontvangen en hun activiteiten hebben gedeeld met het district.

De verscheidenheid aan inleidingen, activiteiten, projecten en clubs draagt veel bij aan het plezier dat ik heb beleefd. Ik wil jullie dan ook oproepen om die mooie projecten en activiteiten (nog) beter uit te dragen. Dien ze in voor een District Grant! Aanvragen kan nu al via https://www.rotary.nl/d1610/TRF/District%20Grant%202023%20-%202024/ Doe het nu vast dan kun je rustig op vakantie.

De estafette ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van Rotary in Nederland is momenteel in District 1590. Op de website https://www.rotary.nl/100/estafette-nieuws/ kun je allerlei ideeën opdoen en de bakfiets volgen. Ons district heeft als aandachtsgebied Leefmilieu. Dat komt mooi uit want als eind-activiteit zullen we in december een voedselbos gaan planten in de buurt van Terneuzen. Inmiddels is er grond aangeboden en worden de plannen steeds concreter. Binnenkort volgt via de clubsecretarissen extra informatie en gaan we met elkaar de plannen en ideeën verder uitwerken. Voor dat bos is uiteraard geld nodig en daarvoor zijn er nog puzzels beschikbaar. De opbrengst van elke puzzel die nu wordt besteld gaat naar het Voedselbos. Vraag eens na of jouw club er al 10 heeft besteld. Als elke club dat namelijk doet zijn de 5000 exemplaren zo weg. Voor al het werk dat (nu nog net DGE) Anja Rijlaarsdam voor dit project heeft gedaan mocht ik haar een upgrade van haar PHF opspelden. Van harte gefeliciteerd!

De vorige maandbrief schreef ik kort voordat we afreisden naar de Conventie in Melbourne. Het is elke keer weer indrukwekkend om samen met al die Rotarians (14.000 dit keer) van over de hele wereld te beseffen dat we allemaal hetzelfde doel hebben: de wereld telkens een beetje beter maken voor iedereen. Volgend jaar is de Conventie in Singapore, elke Rotarian kan er naar toe als hij of zij dat wil. Het is een hele mooie ervaring.

Zaterdagavond heb ik de keten mogen overdragen aan Anja die klaar staat om de functie van Gouverneur van D1610 op zich te nemen. Ik ben er van overtuigd dat ook zij jullie gastvrijheid zal ervaren en wens jullie allemaal een heel mooi Rotary-jaar 2023-204.

Let’s continue to Create Hope in The World

Met dank aan Robert Verhoeve laten de Gouverneurs 2022-2023 met elkaar het jaar en hun districten met vertrouwen in hun opvolgers achter zich.

Dank voor alles!

Corine den Baars
Gouverneur 2022-2023 D1610

Deel dit via: