Finale! 100 jaar Rotary in Nederland eindigt met de start van het voedselbos

Met een eindfeest en de aanplant van het eerste Rotary Voedselbos in Zeeuws-Vlaanderen wordt een eeuw Rotary in Nederland afgesloten. Op zaterdag 16 december zijn Rotaract- en Rotaryleden uit heel Nederland uitgenodigd om in Hulst het einde van de emissieloze estafette te beleven en feest te vieren. In de gemeente Terneuzen gaat die middag ook symbolisch de eerste schop in de grond voor het Rotary voedselbos. Deze werd bij de start op 28 januari in Amsterdam voor het eerst gebruikt en we dragen de schep over aan Rotary in België; zij vieren in 2024 hun eeuwfeest en realiseren ook een bos.

PEOPLE OF ACTION

We laten zien dat we het jongste Rotary focusgebied Leefmilieu belangrijk vinden voor nu en voor de toekomst. En dat we samen willen we bouwen aan de realisatie van het Voedselbos. Doe je ook mee?

EN DAT DOE JE ZO:

Sponsoring door individuele leden of clubs kan als volgt:

  1. Sponsor een deel van de aanlegkosten van het voedselbos
  2. Sponsor een boom en krijg een puzzel
  3. Sponsor een deel van de aanplant van het voedselbos
  4. Sponsor een deel van een jaaronderhoud van het voedselbos
  5. Zet je kennis in voor het ontwerpen van het voedselbos
  6. Draag als club bij om 1x per jaar te helpen bij onderhoudswerkzaamheden aan het bos; handen uit de mouwen en fellowship!

Sponsor worden, meedoen, een bijdrage wil leveren?
Neem contact op met DG Anja Rijlaarsdam (D1610):
gouv2023-2024@rotary-d1610.nl

De opbrengst van de unieke ‘ROTARY 100 JAAR in NEDERLAND PUZZEL’ gaat naar het voedselbos. Doe mee en steun het voedselbos, koop de puzzel als cadeau voor bijv. clubsprekers of relaties. Als elke club er 10 koopt wordt deze actie zeker een succes!

DIT IS EEN VOEDSELBOS

Een bos dat bijdraagt aan verbetering van het milieu, bodemherstel en voedsel oplevert aan omwonenden. Waar kinderen heerlijk met de blote voeten in de klei kunnen spelen en klauteren tussen het groen en leren dat noten aan de boom groeien en je bessen kunt plukken. Een voedselbos is een productief ecosysteem dat is ontworpen naar het voorbeeld van een natuurlijk bos met overwegend houtige, eetbare soorten. Voedselbossen zijn een specifieke vorm van boslandbouw met als kenmerken: een vegetatielaag met hoge kruinbomen, minimaal drie andere vegetatielagen, een rijk en onverstoord bosbodemleven en een robuuste omvang. Je vindt er alles wat in een bos groeit, van bomen, struiken en kruiden tot wortel- en knolgewassen, klimplanten en schimmels.

Deel dit via: