24 oktober Wereld Polio Dag 

Op 24 oktober is het Wereld Polio Dag. Rotary is al meer dan 35 jaar bezig met het uitroeien van polio. Ons doel om de wereld van deze ziekte te bevrijden is dichterbij dan ooit.

Als oprichtingspartner van het Global Polio Eradication Initiative hebben we het aantal poliogevallen met 99,9 procent verminderd sinds ons eerste project om kinderen in de Filipijnen te vaccineren in 1979.
Rotary-leden hebben meer dan € 2,1 miljard en ontelbare vrijwilligersuren bijgedragen om bijna 3 miljard kinderen in 122 landen te beschermen tegen deze verlammende ziekte. De inspanningen van Rotary hebben een rol gespeeld in de beslissingen van overheden om meer dan € 10 miljard aan de inspanning bij te dragen.

Vandaag de dag is polio nog steeds endemisch in alleen Afghanistan en Pakistan. Maar het is cruciaal om te blijven werken om andere landen poliovrij te houden. Als alle uitroeiingsinspanningen vandaag zouden stoppen, zou polio binnen 10 jaar tot wel 200.000 kinderen per jaar kunnen verlammen.

Wat kun jij doen?

Organiseer

 • Organiseer een bijeenkomst met clubleden, vrienden en familieleden om Wereld Polio Dag te vieren. Nodig vertegenwoordigers van de lokale media, en anderen uit om deel te nemen, en van de gelegenheid gebruik te maken om hen kennis te laten maken met Rotary.
 • Wijd een clubbijeenkomst aan Wereld Polio Dag. Nodig een gastspreker uit die polio heeft overleefd. Je kunt ook een discussie leiden die gericht is op het vergroten van het publieke bewustzijn over polio. Plaats de details over deze bijzondere bijeenkomst op je clubwebsite en social media.
 • Creëer een inzamelingsactie om donaties te verzamelen voor Rotary’s PolioPlus Fonds.
 • Elke opgehaalde euro wordt 2-op-1 gematcht door de Bill & Melinda Gates Foundation.


Deel

 • Stuur een verhaal over Wereld Polio Dag en de bijdragen van jouw club aan de uitroeiing van polio naar de plaatselijke krant en andere media. Dien uw
 • Gebruik de voorbeeldposts uit de Wereld Polio Dag Toolkit op uw sociale-mediapagina’s. Download deze hier: https://www.endpolio.org/resource-center
 • Gebruik de hashtags #EndPolio en #WorldPolioDay #WereldPolioDag om het wereldwijde gesprek op sociale media te volgen en eraan deel te nemen.
 • Volg @EndPolioNow op Facebook en Twitter, en bezoek de Wereld Polio Dag-pagina op endpolio.org voor updates.
 • Deel downloadbare video’s en marketingmateriaal van het Resource Center op endpolio.org.
 • Gebruik het Brand Center van Rotary om een ​​bericht op sociale media van People of Action te maken over het beëindigen van polio ter promotie van de evenementen van jouw club.


Bekijk

 • Bezoek de social media-pagina’s van Rotary en endpolio.org om nieuwe inhoud van Wereld Polio Dag te bekijken. Deel de video’s met je club en daarbuiten.

Bestel de End Polio Now Tulp

Ook het afgelopen jaar hebben veel Rotarians gezorgd dat een mooie bijdrage is geleverd aan het uitroeien van polio. De End Polio Now tulpen bloeien dit voorjaar niet alleen in Nederland, maar ook in België, Duitsland, Canada, Frankrijk, Verenigde Staten, Zweden en Zwitserland.

In één doosje zitten 25 tulpenbollen. Een projectverpakking met 2.500 bollen is voldoende om 25 vierkante meter te beplanten.

Met extra bijdragen vanuit het Rotary World Fund en de Bill & Melinda Gates Foundation zorgden onze End Polio Now tulpen voor € 3.100.000,- aan middelen om de ziekte polio te bestrijden.

Daar zijn we trots op. We willen doorgaan tot het doel, een wereld vrij van polio, is bereikt.

Deel dit via: