ShelterBox in Marokko en Libië

Hieronder een update van de activiteiten van ShelterBox in Marokko en Libië.

Marokko

We boeken vooruitgang met onze plannen om de humanitaire hulp na de aardbeving in Marokko te ondersteunen. We doen dit in nauwe samenwerking met Rotary en de autoriteiten.
Van de autoriteiten verwachten we een reactie waarbij we relevante toestemming krijgen om verder te gaan. ShelterBox zal dan duizenden mensen ondersteunen die getroffen zijn door de aardbevingen in Marokko. Dit omvat waarschijnlijk tenten, dekens, lampen op zonne-energie en keukensets.

Libië

Tegelijkertijd heeft ShelterBox deze week gewerkt aan het besluit om te reageren op de overstromingen in Libië. Om steun te kunnen bieden, zal onze actie hoogstwaarschijnlijk in samenwerking met een andere internationale hulporganisatie gaan. Het zou een partner kunnen zijn waarmee we eerder hebben samengewerkt, met een bestaande aanwezigheid in en toegang tot de zwaarst getroffen stad Derna. We voeren die gesprekken om te zien wat mogelijk is en willen een team naar buurland Tunesië sturen terwijl we onze verdere hulpacties plannen.

Voor deze acties hier, maar ook in andere gebieden in de wereld, is veel geld nodig. We kunnen noodhulp blijven doen dankzij onze donateurs.

Dus steun ons. Dank jullie wel.

Deel dit via: