Maandbrief

Alweer december, de laatste maand van het (kalender)jaar. We kijken terug op allerlei mooie activiteiten rond Sinterklaas. Er waren cadeautjes voor vele kinderen, ook voor degenen die niets verwachtten. Daar hebben onder andere de Rotaryclubs van Geldermalsen en Maas & Waal voor gezorgd. En RC Gulpen-Heuvelland zorgde voor warme pyjama’s.

In de aanloop naar Kerstmis zijn er diverse Santa Runs, zoals die van RC Cuijk-Maaskant in Boxmeer. RC Kerkrade werkt mee aan Kerstwereld Kerkrade, RC Meierijstad verzorgt een ijsbaan en Leudal-Meerlebroek zorgt zelfs voor een duurzame kerstmarkt. Kortom, deze decembermaand is ook door Rotary goed gevuld.

100 jaar Rotary in Nederland
Onlangs heeft iedere Rotarian de uitnodiging ontvangen voor de start van de viering van 100 jaar Rotary in Nederland. Mogelijk is deze mail ondergesneeuwd of vanwege drukte aan je aandacht ontsnapt. Toch is het voor de organisatie fijn als je alvast je komst aanmeldt.

Op zaterdag 28 januari is er een spetterend programma in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Er zal een bonte parade zijn van diverse groepen en activiteiten die verbonden zijn met Rotary. Er zijn muziek, foodtrucks, projecten en de start van de estafette met Holger Knaack, president van Rotary International 2020-2021. We gaan er van uit dat alle clubs uit heel Nederland vertegenwoordigd zijn en met een flinke delegatie komen. De toegang is gratis voor alle geïnteresseerden, alleen even registreren. Alle informatie vind je via https://www.rotary.nl/100/.

Na de start van de estafette is er de feestavond in ITA, voorheen de Stadsschouwburg. Het programma wordt gepresenteerd door Jörgen Raymann en Astrid Elburg. Aansluitend is er een after-party met muziek in diverse zalen. Ook deze bijzondere gebeurtenis mag je niet missen! De kaarten kosten € 51,- per persoon, zie https://www.rotary.nl/100/.

Jubileumuitgaven
Bij het decembernummer van het Magazine ontvang je het speciale jubileumnummer voor 100 jaar Rotary in Nederland. Alvast een tipje van de sluier: een felicitatie van RI president Jennifer Jones, diverse columns, voorbeelden van bijzondere projecten uit onze geschiedenis en een illustratieve tijdlijn.

Een andere uitgave is de jubileumpuzzel. Via dit filmpje vertel ik over ‘the making of’. De opbrengsten gaan naar het speel- en voedselbos dat we aan het eind van de estafette planten. Daarna neemt België het stokje over, waar ook clubs het eeuwfeest vieren. Er zijn 5.000 puzzels en 500 clubs. Met 10 puzzels per club zijn we dus snel uitverkocht! Bestel de puzzel via https://www.rotarypuzzel.nl/.

Goede doelen
Als gouverneur ontmoet ik veel mensen, maar ook worden goede doelen onder mijn aandacht gebracht. Mocht jouw club nog op zoek zijn, volgen hier enkele voorbeelden:

In sommige clubs stellen de leden hun energietoeslag van € 190,- beschikbaar voor mensen die het harder nodig hebben. Wat een mooi gebaar! En ook de mensen in Oekraïne worden niet vergeten.

Gezondheid
Rotary heeft elke maand een ander thema. Deze maand is dat heel toepasselijk gezondheid. De gezondheid die we in vele projecten centraal stellen. Maar zeker ook de gezondheid die we elkaar toewensen. Ik wens je dan ook mooie feestdagen met degenen die je lief zijn en zie je graag op 28 januari bij de start van 100 jaar Rotary in Nederland!

 

Joke Jongeling
District Governor 1550 Zuidoost-Nederland 2022-2023

Deel dit via: