Maandbrief

De eerste 100 dagen zitten er op! Het Rotaryjaar is nu in volle gang. We hebben een heel mooie Inspiratiedag in Weert gehad. Een terugblik is te zien via dit filmpje. Onderwerpen als EndPolioNow, Diversiteit (DEI), EndPlasticSoup en het leefmilieu kwamen aan bod. De clubs kunnen daar mee aan de slag!

Polio

24 oktober is Wereld Polio Dag. Recente detectie van van het poliovirus afgeleide gevallen in New York en London, drukt ons weer met de neus op de feiten. We mogen niet verslappen; kom dus in actie.

  • Alle clubs hebben de folders ontvangen voor de EndPolioNow tulpenbollen. Plant ze in je tuin, geef een doosje weg of verblijd een verzorgingshuis met een bloemenperk. Heb je de folder gemist? Kijk dan op EndPolioNowTulp.
  • In Eindhoven is er een speciale actie van studenten om bollen te verkopen. Kom nog tot en met 21 oktober naar Fontys Hogeschool Economie & Communicatie, Rachelsmolen 1, Eindhoven (gebouw R3/R4).
  • Doe mee aan de loterij en maak kans op een kunstwerk van Darren Jones, de broer van wereldpresident Jennifer Jones. Dat is eenvoudig via het scannen van de QR-code (je hoeft geen naam of lotnummer in te vullen, elke betaling dingt op naam mee).

Oekraïne

We hebben al veel gedaan voor Oekraïne, inzamelingen, hulptransporten, opvang enz. Helaas is onze hulp nog steeds nodig. Daarvoor lopen de volgende acties:

  • Er zijn grants beschikbaar voor hulp aan Oekraïense vluchtelingen in Nederland. Info via hermanschimmel@gmail.com.
  • Op maandagavond 24 oktober organiseert RC Eindhoven-Centrum een Oekraïne-project tijdens de Dutch Design Week, zie DDW Oekraïne.

100 jaar Rotary in Nederland

Zet 28 januari 2023 vast in je agenda. Dan is in Amsterdam de start van de jubileumviering 100 jaar Rotary in Nederland. ’s Middags is de start van de emissieloze estafette in het Olympisch Stadion met onder andere alle Amsterdamse clubs en mensen uit alle zeven districten. Dat wordt een leuk evenement voor het hele gezin. ’s Avonds is de feestavond in de Stadsschouwburg (ITA). Kaarten komen binnenkort in de voorverkoop a € 50,-.

Je kunt alvast voorpret hebben door het bestellen van de leuke jubileumpuzzel voor € 25,- via puzzel.  De opbrengst gaat naar het speel- en voedselbos dat aan het eind van de estafette wordt geplant. De puzzel kan nog voor de komende feestdagen worden geleverd.

En niet onbelangrijk: we zoeken nog vrijwilligers die willen meehelpen met de start van de estafette in Amsterdam en/of organisatie in ons district. Op 26 oktober 20 u is de online meeting. Meld je aan via info@rotary100jaar.nl.

Rotary-app

De nieuwe Rotary-app is geavanceerd en niet te vinden in de App-store. Voorkom problemen met aan- of afmelden en installeer hem snel, want de oude app vervalt eind oktober. Instructies voor installatie staan op nieuwe Rotary-app, zie ook Wat is nieuw.

Voor de clubwebmasters is relevante informatie over inloggen te vinden via voor clubwebmasters.

Vacatures

In ons district zijn we op zoek naar mensen die zich club-overstijgend willen inzetten. Er zijn vacatures voor de Ledencommissie, de Jeugdcommissie en de commissie voor Peace fellows, zie vacatures.

Maar de mooiste functie vind ik persoonlijk toch wel die van gouverneur. Wil je ook kennis maken met alle clubs en hen inspireren en door hen geïnspireerd worden? Of ken je iemand je wil voordragen als gouverneur voor het jaar 2025-2026? Neem dan contact met me op via sec@rotary-d1550.org..

Tot slot

Onze hulp is nog op vele plaatsen nodig. Veel succes bij jullie acties en graag tot ziens bij mijn clubbezoeken of een van de vele activiteiten.

Joke Jongeling
District Governor 1550 Zuidoost-Nederland 2022-2023

Deel dit via: