Maandbrief

Iedereen staat weer in de startblokken, al dan niet verkwikt door een welverdiende vakantie. Inmiddels heb ik al 21 van onze 75 clubs bezocht. Elk met hun eigen sfeer en projecten. Heel inspirerend om al die verhalen van leden te horen. Al die acties en vriendschappen maken me trots op Rotary én heel dankbaar.

Inspiratiedag 1 oktober

Als je snel bent, kun je je nog aanmelden voor de Inspiratiedag van District 1550, de districtswerkdag in een nieuw jasje. Het is een dag met veel inhoud en een aanbod van ruim 20 verschillende workshops. De uitgelezen gelegenheid voor nieuwe leden om kennis op te doen en te netwerken, maar ook voor commissievoorzitters en eigenlijk iedereen die geïnteresseerd is in Rotary. En speciaal voor ons te zien zijn de werkstukken van leerlingen van Het College in Weert met als thema ‘Environment’. Kijk voor het overzicht van de workshops en aanmelden op aanmelden Inspiratiedag.

100 jaar Rotary in Nederland

Onlangs was de informatieavond over de emissieloze 100 jaar Rotary in Nederland-estafette. Er zijn al heel veel enthousiaste reacties en leuke ideeën binnengekomen.

Zoals altijd: niks gaat vanzelf. We hebben dus hulp nodig, zowel landelijk als op niveau van ons district en bij de clubs. De presentatie is beschikbaar om je club te informeren. De bijeenkomst is ook terug te kijken. Alle informatie vind je via 100 jaar Rotary in Nederland.

En voor de jubileumuitgave zoeken we nog adverteerders. Een pagina A4 kost € 650,- excl. BTW met een oplage van 15.000 stuks, landelijke verspreiding onder Rotarians en niet-Rotarians. Interesse? Neem dan direct contact op met Rutger Mazel via rutger.mazel@gmail.com of 06-51717382.

Rotary-app

Heb je ‘m al gezien, de nieuwe Rotary-app? Heel handig, overzichtelijk en compleet. Met vertrouwde functies zoals aan- of afmelden voor je clubbijeenkomst, maar ook meer mogelijkheden om te zoeken. Instructies voor installatie staan op nieuwe Rotary-app.

Districtscommissie Leefmilieu

Een ander nieuwtje is de oprichting van de districtscommissie Leefmilieu. Enkele betrokken leden zetten de schouders onder een meer duurzame wereld. De commissie presenteert zich tijdens de Inspiratiedag. Binnenkort ontvangt je club een oproep om projecten die jullie al doen aan te melden. We zijn benieuwd naar alle initiatieven.

Reminder: op zaterdag 24 september is er een seminar van Vocational Service over duurzaamheid in Amersfoort en de vraag hoe rechtvaardig dit nu is. Meer informatie via seminar duurzaamheid.

 

Polio

Er zijn vele manieren om een bijdrage te leveren aan End Polio Now:

  • Organiseer een activiteit rond Wereld Polio Dag 24 oktober.
  • Koop de EndPolioNow tulpenbollen. Plant ze in je tuin, geef een doosje weg of verblijd een verzorgingshuis met een bloemenperk. Alle clubs hebben informatie ontvangen over de mogelijkheden dit jaar of kijk op EndPolioNowTulp.
  • Doe mee aan de loterij en maak kans op een kunstwerk van Darren Jones, de broer van wereldpresident Jennifer Jones. Dat is eenvoudig via het scannen van de QR-code (je hoeft geen naam of lotnummer in te vullen, elke betaling dingt op naam mee).
  • Word lid van de Polio Plus Society (meer informatie volgt).

Hybride cursus

Wil je nog meer plezier hebben in je lidmaatschap en effectief gebruik maken van de mogelijkheden van onze wereldwijde organisatie ? Eind oktober start de cursus van het Rotary Leerinstituut (RLI). Nieuw is de hybride vorm, deels online in je eigen tempo en deels via een interactieve dag met deelnemers uit de eigen regio. Meer informatie en aanmelden via RLI.

Tot slot

Kortom: we bruisen weer van energie! Veel succes bij jullie acties en graag tot ziens bij een van de vele activiteiten.

Joke Jongeling
District Governor 1550 Zuidoost-Nederland 2022-2023

Deel dit via: