Maandbrief

Iedereen een gezond, vredig en duurzaam 2023 gewenst! Hopelijk ben je met je naasten het nieuwe jaar goed en veilig begonnen. Dit is een bijzonder jaar, het jaar waarin we 100 jaar Rotary in Nederland vieren.

Feest!
De start is op 28 januari ’s middags in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Er is een mini Rotary Festival en de grote Rotary Imagine Parade. Alle voorzitters zijn uitgenodigd met hun clubvaantje daar in mee te lopen. Jouw club is daar toch ook bij! Inschrijven is gratis via https://www.rotary.nl/100/ en alle geïnteresseerden zijn welkom!

En ’s avonds is het grote feest in ITA, voorheen de Stadsschouwburg. De laatste informatie over het programma vind je op https://www.rotary.nl/100/. Kaarten á € 51,- zijn daar te bestellen en ook de feestavond staat open voor alle belangstellenden.

Deze historische gebeurtenis mag je niet missen! Regel samen een bus, neem de trein of maak er een gezellig weekend van. Laten we zorgen dat ons district D1550, Zuidoost Nederland, goed vertegenwoordigd is in Amsterdam.

Goede voornemens
Januari is ook de tijd van goede voornemens. Voor Rotary kan dat betekenen je aanmelden voor RLI, de statuten actualiseren, een account op My Rotary aanmaken of eens in de governance van Rotary duiken. Heel veel informatie vind je op https://www.rotary.nl/helpdesk/ en https://my.rotary.org/en/learning-reference/about-rotary/governance-documents.

Een ander goed voornemen is om meer te ontspannen en bij te dragen aan het milieu. Combineer deze twee en bestel de puzzel via https://www.rotarypuzzel.nl/. Er zijn 500 clubs en 5.000 puzzels. Een snelle rekensom leert dat als elke club 10 puzzels koopt we snel zijn uitverkocht. En samen realiseren we hiermee een duurzaam speel- en voedselbos.

Estafette
Uit de eerste tien aanmeldingen als clubcoördinator voor de estafette is Peter Acda van RC Deurne-Asten-Someren uit de bus gekomen. Hij is de gelukkige die een fles Imagine bubbels krijgt: proost! Nog niet alle clubs hebben een coördinator voor de estafette die komend najaar door ons district komt. Check de route op https://www.rotary.nl/100/estafette/ en zorg dat ook jouw club een aanspreekpunt heeft. Graag melden via gouv2022-2023@rotary-d1550.org.

PETS
Belangrijk voor alle inkomend voorzitters is de PETS ofwel President Elect Training Seminar op 4 en 5 maart op Rolduc. Alle informatie vind je via deze link.

Rotaract
Eind januari vind in Gent een bijeenkomst plaats van Europese Rotaracters, de REM. In het voorprogramma (de pre-REM) is er een borrel in Utrecht op 25 januari om 20 u. Alle Rotarians en Rotaracters zijn welkom. Meld je aan via borrel Rotaract.

Oekraïne
En last but not least: er is nog steeds veel hulp nodig in Oekraïne. Vluchtelingen worden in Nederland goed opgevangen. Maar degenen die stand houden, hebben met veel problemen te kampen, vooral uitval van stroom.

RC Son en Breugel is een actie gestart om de burgers van de stad Trostyanets, vlakbij de Russische grens, generatoren te geven. Daarvoor is een flink bedrag, zo’n € 45.000,- nodig.

Alle giften zijn welkom op STG Steun Rotaryclub Son, NL27 AB.NA 0409 3118 47 o.v.m. “Actie 4 generatoren”

Je club kan ook zelf gebruikte of nieuwe generatoren inzamelen en afleveren bij Liemar Software BV, Ekkersrijt 4502a, 5692 DM Son en Breugel, tel. 040248 40 41 (contactpersonen: Jan en Toon van Hapert). RC Son en Breugel verzorgt het transport naar Trostyanets. En medicijnen en medische hulpmiddelen blijven ALTIJD welkom. Ook in te leveren bij Liemar in Son.

Tot slot
Laat je hart spreken en laat mensen niet in de kou staan. En kleed jezelf warm aan als je op 28 januari naar het Olympisch Stadion komt. Graag tot ziens in ons jubileumjaar bij een van de acitviteiten!

 

Joke Jongeling
District Governor 1550 Zuidoost-Nederland 2022-2023

Deel dit via: