Districtsnieuws

Kerstdiner

Vacature gouverneur 2025-2026, voor wie is deze inspirerende uitdaging?

Rotary biedt jou de unieke kans om (mede) aan het roer te staan binnen onze organisatie en de vernieuwingen die daar plaats vinden. Met jouw kennis en ervaring kom jij in aanmerking om gouverneur te worden voor de periode 2025-2026. We zoeken kandidaten die een leuke bestuurlijke uitdaging niet uit de weg gaan en naast hun werk tijd willen maken om de banden in district 1600 te versterken en de sterke organisatie die Rotary is, verder uit te bouwen.

Binnen de Rotary-organisatie wordt de afgelopen jaren hard gewerkt aan verandering en vernieuwing. Dat geldt zeker voor district 1600, waar we de gouverneurs-functie zodanig aanpassen dat deze functie ook aantrekkelijk is voor jonge, werkende Rotarians. Van een rol als rondreizende afgezant van Rotary International, werken we aan de transitie naar een rol voor een inspirator die clubs met elkaar verbindt om samen Service Above Self ook in deze tijd actueel inhoud te geven. Als gouverneur sta je er vanzelfsprekend niet alleen voor. De staf waar jij leiding aan geeft, bestaat uit jouw voorgangers, de twee opvolgers, de secretaris en de penningmeester. Voor de ondersteuning in de regio’s word je bijgestaan door 8 assistent-gouverneurs en voor de verschillende commissies – ongeveer 15 in totaal – nemen de voorzitters ook deel aan jouw vergaderingen, zodat je goed op de hoogte blijft van wat er reilt en zeilt in het district. Ben je enthousiast geworden, reageer dan vóór 15 januari.

Heb je vragen? Ik ben graag bereid je vragen te beantwoorden, je kunt ze mailen naar dg2022-2023@rotary-d1600.nl

100 jaar Rotary in Nederland

Inmiddels heeft iedereen een persoonlijke uitnodiging in de mailbox ontvangen om aanwezig te zijn bij de aftrap op zaterdag 28 januari in het Olympisch stadion in Amsterdam. De toegang is gratis, neem zoveel mogelijk belangstellenden mee, graag even je aanwezigheid registeren. Aansluitend is er een feestelijk avondprogramma in de Stadsschouwburg hiervoor zijn kaarten te koop a 50,- euro. Zien wij elkaar de 28ste?

Vitale relaties centraal tijdens de Pre-Pets voor de inkomend clubvoorzitters 2023-2024

Op zaterdag 12 en 19 november 2022 vonden de Pre-Pets voor de inkomend voorzitters plaats. Bijna 60 deelnemers werden door inkomend gouverneur Wendy Boog geïnformeerd over het jubileumjaar, de voorbereidingen voor het voorzitterschap en het thema Vrede. Samen met de leden van de districtscie Vocational en sprekers Jennifer Willemsen en Nico van Ooik stond er een vernieuwend en aansprekend programma. Alle deelnemers zijn zich er van bewust dat zij zich voor moeten gaan bereiden op hun voorzitterschap. Tijdens de PETS op 17 en 18 maart 2023 zullen diverse onderwerpen verder besproken worden. Daarnaast zullen de inkomend voorzitters een rol spelen in het vieren van het 100-jarig bestaan van Rotary in Nederland; deelnemen aan de estafette en uitdragen waar Rotary voor staat in onze samenleving. Op het dak van het Witte Huis in Rotterdam en in de hoeve van De Dyck in Woubrugge zijn de eerste stappen gezet voor een mooie samenwerking! 

End Polio Now Tulpen

Voor slechts 0,54 kan een kind voor het leven gevaccineerd worden tegen polio. Rotary club Rhoon-Barendrecht droeg hieraan bij met de End Polio Now Tulpenactie en doneerde dit jaar maar liefst 5.000 tulpenbollen voor dit goede doel. Een 13-tal enthousiaste leden hebben de tulpenbollen op 5 november aan de graskanten, in diverse bloembakken en op enkele terrassen bij woonzorglocatie Laurens Borgstede in Barendrecht gepland. Het was een gezellige dag, de bewoners hebben de actie zeer gewaardeerd en kijken uit naar het resultaat in het voorjaar!

Het Rotary Foundation Seminar op 17 november was een bruisende avond met een mooi resultaat, dank aan het organistoren en deelnemende clubs.

Een terugblik op het Zone 22 Regional Rotary Foundation Seminar met als thema Water en Sanitatie 26 nov j.l. bij het IHE in Delft.

26 maart 2023 - 14:00 - 17:30 uur Royal Music Experience, wellicht een leuk cadeau voor onder de kerstboom?

Het Koninklijk Conservatorium en Rotary’s Gravenhage Oost nodigt u uit. U bent van harte uitgenodigd om met het hele gezin het Koninklijk Conservatorium in Amare te bezoeken om zelf een keer een royal experience te ervaren en daarmee het belang van talent ontwikkeling op hoog niveau voor onze maatschappij te ontdekken. We laten u graag ervaren hoe ook uw talent en dat van uw (klein-) kinderen, bekroond kan worden met het deelnemen aan een bijzonder en kunstzinnig evenement. Bij uitzondering hoeft u daarvoor geen toelatingsexamen te doen, maar enkel samen met uw Rotaryclubleden een ticket te kopen. Na een muzikaal ontvangst, kunt u in kleine groepen deelnemen aan workshops en bijzondere showcases waarin u met alle facetten van ons opleidingsprogramma kunt kennismaken: dans, zang, compositie, instrumentaal onderwijs, sonologie, opnametechniek, van baby tot senior en van lager onderwijs tot de Masteropleiding. Na een uur hard werken, komen alle deelnemers bijeen in de conservatoriumzaal, waar zal blijken dat de resultaten uit de workshops kunnen worden samengevoegd in een symfonische opzet die alle aanwezige talent zal bekronen met een op voorhand unieke podiumervaring. De middag zal feestelijk afgesloten worden met excellent talent en een borrel in ons prachtige conservatorium. Het doel van deze middag is om geld op te halen voor beurzen voor scholieren en excellente Masterstudenten van het Koninklijk Conservatorium. Tickets kosten €30,- pp.(kinderen 0-5 jaar zijn gratis met een max. van 2 kinderen pp.) en zijn te bestellen door een mail te sturen naar lisettekauer@xs4all.nl

Naast tickets jong talent steunen?

Steun jong talent met een bijdrage aan een beurs en doe met uw Rotaryclub mee aan de clubacties. Wij staan open voor ideeën en bieden de volgende suggesties:

€500,- Een ‘kijkje achter de schermen’ tijdens een bijzonder project van het KC
€1.000,- Een solo optreden van een jong talent tijdens uw clubvergadering
€2.500,- Concert op maat met een ensemble voor uw club
€5.000,- Een workshop op maat onder begeleiding van een topdocent en studenten van het KC

Contact en afspraak

Wij komen graag bij uw club langs om u te informeren over dit mooie initiatief. Heeft u in de tussentijd vragen, dan kunt u contact opnemen met: lisettekauer@xs4all.nl

Nuttige data, noteer ze in je agenda!

23 t/m 26 januari Pre-REM Rotaract (Utrecht)
28 januari start 100 jaar Rotary in Nederland (Amsterdam)
17 t/m 18 maart PETS (President Elect Training Seminar)(voor de inkomend clubvoorzitters, De Baak, Noordwijk)
18 maart Assembly (Jaarvergadering voor alle Rotarians)(De Baak, Noordwijk)
20 t/m 31 maart de Open Club Bijeenkomsten (twee weken)(bij je eigen club)
26 maart Royal Music Experience(conservatrorium Den Haag georganiseerd door RC ’s Gravenhage Oost)
13 mei DisCon districtsconferentie(Den Haag, Haagse Hoge School)

Art voor Rotterdam

Deel dit via: