Beste Rotarians in D1610,

We staan aan de vooravond van een maatschappij zonder Covid-beperkingen. Wat hebben we hiernaar gesmacht, maar wat zal het nog onwennig aanvoelen. Gaan we terug handen schudden? Een kus of knuffel bij begroeting? Of blijven we als het enigszins kan afstand bewaren? Handgels, mondkapjes, testen…… We zullen onze weg opnieuw moeten vinden waarbij we ons gevoel en ons verstand hybride moeten inzetten. Eén ding is zeker: nu we weer live clubbijeenkomsten hebben, kunnen we eindelijk weer als vanouds kandidaat-leden uitnodigen. Wacht er niet te lang mee; ook andere serviceclubs zitten bepaald niet stil. En alle Rotaryclubs in Nederland hebben nu een bijzonder sterke troef in handen: de Week van de Open Clubbijeenkomsten van 4 tot 9 april. Nodig zeker hiervoor je kandidaten uit die je toch al op het oog had. Je club nog niet aangemeld? Lees in deze nieuwsbrief hoe je alsnog aan kan haken.

Als gouverneur heb ik de afgelopen maanden mooie inspirerende gesprekken, clubbezoeken en evenementen meegemaakt. Ik zie clubs die bruisen van energie, die servicen, fundraisen of nieuwe  ideeën uitwerken. Ook clubs die na een moeilijke tijd of na ledenverlies opnieuw hun bestaansrecht formuleren. Alle bruikbare informatie die ik uit de clubcontacten meekrijg zet ik in als kruisbestuiver. Dit maakt het gouverneurschap niet alleen geweldig leuk, maar ook effectief.

We hebben onlangs een indringende workshop over Water gehad. Twee IHE-studenten uit Oeganda en Colombia, door Rotaryclubs gesponsord, vertelden in woord en beeld wat de problematiek op het gebied van water en sanitatie is in hun thuisland en hoe zij die problematiek na afronding van hun IHE-studie aan gaan pakken. De immense kracht van Rotary maakt dit mogelijk!  Ik doe graag een oproep aan alle clubs in D1610 om jaarlijks minimaal  € 500,– te reserveren voor dit unieke project. Vanuit het IHE-comité volgt binnenkort een mail hoe je als club kunt bijdragen. De inleg wordt automatisch door Rotary Foundation aangevuld. Zo kunnen we jaarlijks vanuit alle Nederlandse districten 14 Masters Waterstudies afleveren! Dat is pas echt Serve to Change Lives.

Veel leesplezier met deze nieuwsbrief.

Henriët Dees

Gouverneur District 1610 2021-2022