Verenigde Staten

1 of 5

Bolivia

2 of 5

Spanje

3 of 5

Verenigd Koninkrijk

4 of 5

Maleisië

5 of 5

Onze wereld

Verenigde Staten

Leden van Rotary club Twin Cities (Centralia-Chehalis), Washington, betraden het podium om een interactief toneelstuk op te voeren genaamd “Game of Murder: A Sword and Sorcery Murder Mystery Lunch”. Dit is al tien jaar lang een traditie, waarbij elk jaar een andere productie met een andere cast wordt opgevoerd. De laatste show in april was uitverkocht en bracht $3.400 op voor goede doelen, waaronder hellingbanen voor gehandicapten, studiebeurzen voor Centralia College en Dolly Parton’s Imagination Library. “We hebben over het algemeen tussen de 100 en 140 mensen die elk jaar aanwezig zijn,” zegt Catherine Cleveland, die het script medeschreef en een van de zes Rotarian acteurs was die in de voorstelling speelden.

0
Gemeenschapstheaters in de Verenigde Staten

Bolivia

Sinds 2016 heeft Rotaract club Chuquiago Marka gemeenschapsevenementen gesponsord om zijn kenmerkende project te financieren: het leveren van oogprothesen voor jonge oogkankerpatiënten. In november organiseerde de club een voedselfestival dat ongeveer 4.000 mensen trok naar Plaza Abaroa in La Paz, de hoofdstad. De sterattractie was een traditioneel type empanada genaamd de salteña. “Het is heerlijk en mensen zijn er dol op,” zegt Pamela Tapia Salazar, voorzitter van de club. Het evenement bracht $700 op voor het visieprogramma en gaf een impuls aan de salteña-bedrijven, die nog steeds herstellen van de lockdowns van de COVID-19-pandemie.

1 %
Het percentage van Boliviaanse volwassenen dat zichzelf identificeert als inheems

Spanje

Leden van Rotary club Punta Prima International in Torrevieja hebben de Golf Tour Las Ramblas gesponsord en geholpen bij de organisatie van een reeks inzamelingsacties die in 2019 begon nabij de mediterrane stad. Sponsorbijdragen, inschrijfgeld, feest- en dinerkaartjes van de wedstrijden van 2022 brachten meer dan $1.500 op. Rotarians hebben een deel van de fondsen geschonken naar een kerkelijke liefdadigheidsinstelling die vrouwen en kinderen helpt die uit Oekraïne zijn gevlucht, zegt Gunnel Thunström, een clublid en toernooi-organisator. Ze zegt dat de samenwerking wederzijds verrijkend is, zelfs als slechts een handvol leden van de club fanatieke golfers zijn.

0
Het jaar waarin de 18-holes golfronde zijn oorsprong vond

Verenigd Koninkrijk

Om verbinding te bevorderen onder oudere volwassenen die zich mogelijk geïsoleerd voelden tijdens de COVID-19-pandemie, werkte Rotary club Kings Lynn Priory samen met een plaatselijke bioscoop om korting te verlenen op vertoningen via een Silver Mondays Cinema Club. Bijna 60 bioscoopgangers kwamen in november opdagen om Matilda the Musical te bekijken. Clubleden fungeerden als gastheren, kaartjesverkopers en zaalwachters, zegt Phil Davies, oud-voorzitter van de club en hoofdorganisator van de vertoningen. “Het voordeel voor de bioscoopgangers is waarschijnlijk 70 procent de gelegenheid om te socializen en 30 procent de film zelf”, zegt Davies.

0 %
Deel van de bevolking van het Verenigd Koninkrijk dat ouder is dan 64 jaar

Maleisië

Terwijl de burgers van Maleisië tot de meest bekwame Engelssprekende in Azië behoren, blijft er een kloof bestaan tussen mensen in stedelijke en plattelandsgebieden. Het land heeft zich de laatste jaren ingespannen om de Engelse geletterdheid te vergroten vanwege de rol ervan in de mondiale economie. Kort nadat het in 2015 was opgericht, begon Rotary club Kota Kinabalu Pearl te werken aan het verminderen van deze ongelijkheid, zegt Noni Said, oud-voorzitter van de club die Project REAL heeft ontwikkeld. In 2020 deden 16 plattelandsscholen in de staat Sabah mee met het initiatief van de club, wat ongeveer 4.000 studenten ten goede kwam door het verstrekken van lerarenopleiding, boeken en apparatuur. Een commissie bestaande uit Rotarians bezoekt scholen en ontmoet elk kwartaal onderwijsleiders om de voortgang te monitoren. Project REAL trok in een vroeg stadium financiële steun aan van filantropische organisaties en de Australische Ambassade. Nieuwe partnerschappen met Rotary-leden in de hoofdstad, Kuala Lumpur, en in Taiwan hebben de club in staat gesteld het project uit te breiden naar nog eens 18 scholen.

1 e
De plaats van Maleisië op de ranglijst van Aziatische landen op het gebied van Engelse vaardigheid.

Deel dit via: